enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5023
EURO
34,9545
ALTIN
2.429,94
BIST
9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİAD DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER’İ AĞARLADI

SİAD DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER’İ AĞARLADI
22.10.2015
108
A+
A-

SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan DSP’li heyete, Başkan Kocabaş tarafından derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.  Yönetim kurulu üyelerinin kendilerini tanıtmalarının ardından konuşan DSP Genel Başkanı MasumTürker “Yenidünya düzeninde güç kimin elindeyse gündem o yönde seyreder. Birileri planlamış sonra bu planlar tutmayınca krizi bile yaşatıyorlar. Peki, bu planlara karşı ne yapılmalı? Bununla ilgili demokratik sol partinin normal diğer partilerden ve normal sol partilerden farkını da sizinle paylaşmak istiyorum. Şimdi niçin biz sosyal demokrat demiyoruz? Sosyal demokrasi demiyoruz ya da sosyal piyasa ekonomisi demiyoruz. Bunun nedeni şu; sosyal demokrasiyi eğer Almanlardan almışsa Protestan mezhebidir deniyor. Bütün ekonomik modeller o ülkedeki kültüre, o ülkedeki dini ilişkilere bizim demokratik sola iki tane dayanağı var. Birisi evrensel sol değerler onları şimdi herkes kullanıyor.”dedi.

“Bu enerji ihaleleri yüzünden bizim bakanımız intihar etti  “diyerek sözlerini sürdüren Türker “2000 yılında demokratik sol partinin önderliğinde biz iktidara gelince enerji ihalelerini verdiğimiz belli bir kesim zenginleşecek, belli aynı hesapta olan iş adamlarının tatsız rekabet olayları düşecek,  halkta elektriği olanlardan alacak yine bunlar kar edecek. Bari bunun bir bedeli olması gerekiyor. Çünkü dünyada bu böyledir ve biz o arada enerji yasaları çıkardık. Bu çıkardığımız enerji yasasını iki kere çıkardık. İki kerede de iptalini talep edenler sonradan Ak Parti’nin milletvekilleridir. Yani hani yardım ettik dedi ya etmediklerini göstermek için söylüyorum. Şimdi birde içlerinden teşekkür ediyorlar. Çünkü o ihale ettikçe büyük para alıyor iktidar devletten yani bedava verileceğine, Görüntüde Türk firması ve zaten yaşadığımız o ekonomik krizin üç tane önemli nedeni var bir tanesi budur. Meğerse o firmaların önemli bir kasadan perde arkasındaki ortak, Amerikalı ya Alman ya Hollandalı. Bunu ben özellikle o komisyonun alt komisyon başkanlığını yaptım. Böyle önüme çıkanları gördüm de. Benim seçilme nedenimde nasıl olsa bu komisyona seçilmez, iki kişilik lobi yapın. Biri ben diğeri veteriner bir arkadaş vardı MHP den. Zaten ikimiz olunca o komisyonda bütün dengeler alt üst oldu. Kimse bize söz geçiremedi.”dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki DSP’li heyet yaklaşık 2 saat SİAD yöneticileri ile fikir alışverişinde bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.