enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tuğlu’nun Seçim Değerlendirmesi

Tuğlu’nun Seçim Değerlendirmesi
25.08.2015
81
A+
A-

OLUMSUZLUKLARLA MÜCADELE ETTİK

Toplumu ayrıştıran, bölen, kutuplaştıran bir anlayışa ve bir adaya karşı büyük mücadele verildi. Maalesef ki sonuçlar görüldüğü üzere arzu ettiğimiz gibi olmadı. Bunda birçok etken de rol oynadı. Seçimlerin yaz tatiline gelmesiyle birlikte seçmenlerin birçoğunun yazlık bölgelerde olmaları, bazı kesimlerin seçimleri boykot etmesi ve sandığa gitmeyenlerin sayısal olarak değerlendirilmesi gereklidir. Eğer tüm bunlar olmasaydı Erdoğan’ın bu oy oranına ulaşabilmesi mümkün olmayacak ve seçimler de ikinci tura kalacaktı.

ADİL BİR KAMPANYA OLMADI

Tüm bunların yanında seçim sürecine de bakmak gerekiyor. Bir kere bu kampanya kesinlikle adil bir şekilde yürümedi. Erdoğan, devletin imkânları, sahip olduğu medya gücü ve sınırsız mali kaynaklarla seçim kampanyası yürütürken, bizim adayımız Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu kısıtlı imkânlarla bu mücadeleyi verdi.

YANDAŞ BASIN DEVREYE GİRDİ

Yandaş basın organları tarafından yayınlanan anket sonuçları da seçmenlerimizin sandığa gitmelerini engelleme yönünde yapılan girişimlerdi. Ve görüyoruz ki bu çabaları sonuç verdi. Binlerce seçmen ‘zaten kazanamayacağız’ diyerek sandığa gitmedi. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Bu seçimlerin asıl kaybedeni demokrasi ve temiz siyaset olmuştur.

UMUTLARIMIZI DİRİ TUTUYORUZ

Tüm yurtta olduğu gibi katılımlar konusundaki sıkıntı Silivri’de de yaşanmıştır. Kaybedilmiş bir seçimin ardından hiç olmazsa bizleri teselli eden tek husus, ilçemizde almış olduğumuz neticedir. Elbette ki genel bazlı olan bir seçimin yerel bazda alınan oyla kıyaslanması mümkün olmasa da, ileriye yönelik umutlarımızı diri tutmamız açısından önem taşımaktadır.

SANDIĞA KÜSMEK VE DARILMAK GİBİ MAZERETİMİZ OLAMAZ

Yukarıda belirttiğimiz tüm olumsuzluklara rağmen Sayın Başbakan yüzde 51,8 gibi bir oranla Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Demokrasiye inanan ve güvenen kişiler olarak sandığa küsmek, darılmak, mazeret üretmek gibi bir konumda olamayız. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘yüzde 50 karşımda’ anlayışını bir kenara bırakarak yüzde 100 kucaklayıcı bir anlayışı sergilemesi en büyük temennimizdir.

DAHA ÇOK ÇALIŞMAK DURUMUNDAYIZ

Bizler CHP’de siyaset yapan arkadaşlarımızla, daha çok çalışmak ve düşüncelerimizi kamuoyuna daha iyi anlatmak durumundayız. Ben seçim kampanyası sürecinde göstermiş oldukları çabadan dolayı örgütümün tüm kademelerine, Belediye Başkanımıza, sandığa giden ve 44.345 oy almamızı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.