enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3109
EURO
35,0805
ALTIN
2.279,41
BIST
8.962,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YAKUPLU’NUN YILLARDIR BEKLEDİĞİ PROJE HAYATA GEÇİYOR

YAKUPLU’NUN YILLARDIR BEKLEDİĞİ PROJE HAYATA GEÇİYOR

Beylikdüzü’ne nitelikli alanlar kazandırmaya devam eden Beylikdüzü Belediyesi, Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nde hızla sona yaklaşıyor.

7’den 70’e tüm yaş gruplarındaki vatandaşların faydalanacağı kompleksin betonarme inşaatının yüzde 80 oranında tamamlandığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Çok güzel ve nitelikli bir bina ortaya çıkıyor. Yakuplu Mahallesi’nin beklediği ve burada yaşayan komşularımız için bir hayal olan projeyi gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa sürede de Beylikdüzü’nün hizmetine sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Kültür ve sanatın kalbinin atacağı ve 7’den 70’e tüm yaş gruplarındaki vatandaşların faydalanabileceği Yakuplu Kültür Merkezi, Kapalı Pazaryeri ve Kreş Kompleksi’nin betonarme inşaatının yüzde 80’i tamamlandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin 16 bin metrekarelik alanda inşasına başladığı ve ilçenin önemli buluşma noktalarından biri haline gelecek merkezin en alt katı, 443 tezgâh kapasiteli pazaryeri alanı ve 100 araç kapasiteli otopark alanı olarak tasarlandı. Kültür, sanat ve sporun hâkim olacağı diğer alanlarda ise 300 kişilik tiyatro salonu, 450 kişilik çok amaçlı salon, 750 m2 kütüphaneye ilave 200 m2 çocuk kütüphanesi, etüt merkezi, spor merkezi, çocuk meclisi, kreş ve çocuk cep sineması yer alacak. Kapsamlı kompleks içerisinde dans, müzik, tiyatro atölyeleri ve Kitap Kafe’yi barındıran Gençlik Merkezi’nin yanı sıra dernekler bölümü, Halk Masası ve Çözüm Merkezi ile Kadın ve Aile Danışma Merkezi de bulunacak.

Çalık: “En kısa sürede Beylikdüzü’nün hizmetine sunacağız”

Proje alanını sık sık ziyaret ederek incelemelerde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Burası Yakuplu için çok önemli bir tesis. İçerisinde çok amaçlı salon, tiyatro sahnesi, spor salonları ve kütüphane gibi hizmetlerden gençlerimizin faydalanacağı alanlar var. Dernekler katımız var. İSMEK’in belli başlı kurslarını yine bu binanın içerisine taşımayı düşünüyoruz. Şehir Tiyatroları’nın yer alacağı bir sahnemiz olacak. Çok güzel ve nitelikli bir bina ortaya çıkıyor. Yakuplu Mahallesi’nin yıllardır beklediği ve burada yaşayan komşularımız için bir hayal olan projeyi gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa sürede de Beylikdüzü’nün hizmetine sunacağız. Söz vermiş olduğumuz 3 Köy 3 Meydan projesinin birinci ayağı olan Yakuplu Köy Meydanı’nı da burada tamamlamış olacağız.” dedi.

REKLAM ALANI