enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

YILMAZ KANDEMİR`DEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

YILMAZ KANDEMİR`DEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
25.08.2015
145
A+
A-

 Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir,  meclis üyesi Nazif Konuk’un inşaatları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kandemir Silivri Cumhuriyet Baş Savcılığına verdiği suç duyurusunda Silivri Belediyesinden Özcan Işıklar, Nazif Konuk, Rafet Keskin, Emine Tarin, Ayhan Otlatıcı, Deniz Bayraktar, Selma Can, Serdar Yaman, Sevgi Hekimoğlu, Mustafa Öztürk, Evren Bucan ve BMM Birleşik Yapı Denetim Ltd. Şti.’den filiz Ölçer, Murat Turan, Orhan Acartürk, Necattin Çakır, Aslıhan Uysal, Ali Nail Güçlü, Veli Uysal, Başak Hayta hakkında şikayetçi oldu.

Kandemir dilekçesinde suç konusu olarak Görevi kötüye kullanma, kamu gücünü kullanarak haksız menfaat sağlama ve suç işlemek için teşekkül oluşturma iddiasında bulundu.

Kandemir ayrıca Kamu gücünü kullanarak, örgütlü olarak çıkar sağlayan çalışanlar aleyhinde kamu davası açılmasını talep etti.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nazif Konuk’un inşaatlarının imar kanununa ve yönetmeliklere aykırı yapıldığı halde Silivri Belediyesi yetkililerinin önce ruhsat ve sonrasında iskan verdiğini tespit eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, yaptığı yazışmalar sonrasında Nazif Konuk’a ait usulsüz yapılan binaların ruhsat ve iskanlarını iptal ettirerek inşaatı mühürlenmesi sağladı.

Göreve geldiğinden beri yaptığı yanlışlıklar ve hatalı uygulamalarla Silivri’ye ilkleri yaşatan Özcan Işıklar yönetimi Silivri Belediyesi tarihinde yine ilk defa, iki yıl önce vermiş olduğu ruhsatı ve bir yıl önce vermiş olduğu iskân belgesini iptal etmek ve bu inşaatı mühürlemek zorunda kaldı.

İlk olarak 12 Mart 2013 tarihinde Silivri Belediyesi’ne resmi dilekçeyle başvurarak Nazif Konuk’un imara aykırı inşaatı hakkında hakkında bilgi isteyen Kandemir “Yedi-sekiz ay sonunda, İBB ve Silivri Belediyesi’yle yaptığım yazışmalar neticesinde, bu inşaata Silivri Belediyesi tarafından 2011 yılında verilen ruhsatının ve 2012 yılında verilen iskânının yine Silivri Belediyesi tarafından iptal edilerek mühürlenmesini sağladım.” dedi.

`SİLİVRİLİLERİN OYLARINA İHANET ETMEM `

Sonuç olarak suç duyurusunda bulunma kararı aldığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “Belediye meclisi üyesi olmam münasebetiyle, yani hemşerilerimizin bana vermiş olduğu oylara ihanet edemezdim. Etmedim de… Suç duyurusunda bulunmamın birinci nedeni budur.” Dedi.

“HERKES EŞİT OLMALI”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “İkinci nedeni ise bundan sonra Silivri Belediyesi’nde bu konularda imza atan memur, müdür, başkan yardımcısı ve belediye başkanları, imza atarken dört-beş defa düşünerek imza atacaklardır ve bu şekilde yanlışlıklara da, usulsüzlüklere de mahal vermeyeceklerdir. Ve her hemşerimize imar konularında ve diğer konularda eşit ve adaletli davranacaklardır diye düşünüyorum.” dedi.

“MECLİS ÜYESİNNİN AYRICALIĞI OLAMAZ”

“Silivri’den bir hemşerimiz dairesinin balkonunu PVC ile kapatsa veya çatı katında iki tuğla yerine üç tuğla koymaya kalkışsa, Belediye Kaçak Yapı Birimi bunu tespit ederek, bu kişi veya kişilere encümenden imar para cezası keser ve yapılan fazlalıkları da yıktırır.” diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, “Ama bu konuda inşaat sahibi kişinin belediye meclis üyesi olması nedeniyle, bu kişinin inşaatında yapmış olduğu imar ve yönetmelik hatalarını görmezlikten gelmek bence büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir.

Bu kişinin meclis üyesi olarak kendi inşaatlarında usulsüzlük yapması ve belediyede birilerinin buna göz yumması hemşerilerimiz arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratmaktadır.” dedi.

 BELGELERİ SAVCILIĞA VERDİ, SUÇ DUYUSU YAPTI

Kandemir açıklamasının sonunda “Bugün benim bu konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmam, Silivri siyaseti ve belediyeyle ilgili milat olacağına inanıyorum.” diyerek elindeki belgeleri Silivri Cumhuriyet Baş Savcılığına teslim etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.