enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Emeğine sağlık Çatalcaspor 1-2

Emeğine sağlık Çatalcaspor 1-2
11.05.2021
161
A+
A-

TFF 2.Lige Yükselme Play Off çeyrek final maçı rövanşında Çatalcaspor, kendi sahasında 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Erok’a deplasmanda da 2-1 yenilerek tura veda etti.

Esenler Erok Stadı’nda oynanan maçın 90 dakikası büyük bir çekişmeye sahne oldu. Çatalcaspor son dakikaya kadar nefesleri kesen maçta sezonun en iyi mücadelesini ortaya koymasına rağmen gol yollarında etkili olamayınca çeyrek finalde evine dönmek zorunda kaldı. Maçın genelinde oyundan hiç düşmeyen, çok iyi bir alan savunması uygulayan Erok henüz 4. dakikada Enes Soy’un attığı golle 1-0 öne geçerek önemli bir avantajın sahibi oldu. Çatalcaspor bu dakikadan sonra turu geçmek için iki gole ihtiyacı olduğu için blokları daha öne kaydırarak ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyunda dengeyi kurarak rakip defansı hata yapmaya zorladı. Bu bölümde Erokspor rakibinin presine karşılık oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederek kontra ataklarla ikinci golü bulmaya çalıştı. Ancak maçın 40. dakikasına kadar Çatalcaspor oyunun kontrolünü elinde tutarak fizik gücünü sahaya koydu. Oyunda üstünlük kurduğu dakikalarda üçüncü bölgede çoğalamayan Çatalcaspor ilk yarının son düdüğüne kadar yaptığı baskıdan gol çıkamadı.

Maçın ikinci yarısı da oldukça tempolu başladı. Çatalcaspor ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da önde basarak başladı. Ancak bu bölümde iki takımın orta sahasında da yorgunluk belirtileri başlayınca iki takım da birinci bölgeden üçüncü bölgeye fazla bir baskı görmeden rahat geçti. Bu da iki kalede önemli tehlikelerin yaşanmasına neden oldu. Erokspor rakibine göre oyunu biraz daha geride kabul ederek kontra ataklarla tehlikeli olurken Çatalcaspor ilk yarının ilk 10 dakikasından sonra olduğu gibi ikinci yarıda da iyi bir tempo ortaya koydu. Sarı kırmızılı konuk ekip 54. dakikada Yusuf Atasoy’un golüyle beraberliği bularak skoru 1-1 yaptı. Bu golden sonra maça büyük bir heyecan geldi. Golün ardından Erok savunma ve orta saha bloklarını yakın oynatarak ani ataklarla gole gitmeye çalıştı. Çatalcaspor ise bir gole daha ihtiyacı olduğu için açık bir oyun sergileyerek birinci bölgede geniş boşluklar bırakmak zorunda kaldı. Ani ataklarla sık sık rakip kalede etkili pozisyonlar bulan Erokspor maçın son dakikalarına kadar son vuruşları yapamadı. Maçın 87. dakikasında ev sahibi ekipten sahneye çıkan Muammer Sarıkaya skoru 2-1’e getiren golü Çatalcaspor filelerine bıraktı. Kalan sürede Çatalcaspor beraberliği getirecek golü bulamayınca Erok 2-1’lik skorla turu geçen taraf oldu. Erokspor’un yarı finaldeki rakibi ise İçel İdman Yurdu’nu eleyen Isparta 32 oldu. Çatalcaspor ise tarihinde ikinci kez katıldığı Play Off’ta çeyrek finalde turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.
Kaynak: İskender KORDU

REKLAM ALANI