enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5340
EURO
34,9280
ALTIN
2.439,99
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Demircan’ın Tavrı İstanbul’u Seçmemizde Etkili Oldu

Dünyanın en saygın festivallerinden olan Cinevana Uluslararası Kısa Film Festivali Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek. Cinevana Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Jeff McGary, “Türk Sineması 80’ler ve 90’larda kendi Rönesanssını yaşadı ama şuanda gördüğüm kadarıyla yeni gelen nesil Türk Sineması’nı olduğundan çok daha ileriye taşıyacak,” dedi.

Demircan’ın Tavrı İstanbul’u Seçmemizde Etkili Oldu
11.09.2015
117
A+
A-

Cinevana Uluslararası Film Festivali bugüne kadar New York, Rio De Janıero, Roma, Hollywood, Berlin, Londra, Paris, Buenos Aires, Amsterdam gibi pek çok dünya şehrini dolaştı. Gittiği her yerde büyük ilgiyle karşılanan festival 2016 yılı için İstanbul’u seçti. Mimar Sinan Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sinema Genel Müdürlüğü ve Kültür Kenti Vakfı ile birlikte organize edilecek festival için konuşan Cinevana Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Jeff McGary İstanbul’u seçmelerinde Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kararlı tavrının etkili olduğunu söyledi.

CEP TELEFONUYLA DA KENDİNİZİ ANLATABİLİRSİNİZ AMA KISA FİLM BUNU SANATSAL AÇIDAN YAPMANIZI SAĞLAR

Kısa filmlerin gençler için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Jeff McGary, “Gençler küçük bütçeler ile film yapma şansı yakalıyorlar, özellikle teknolojinin gelişmesiyle 200-300 liraya satın alınabilen bir kamera ile çok iyi filmler yapılabilir. Bir diğer yönüyle gençler kısa filmle kendilerini anlatmayı öğreniyorlar. Cep telefonlarıyla da tablet bilgisayar ile de kendinizi ifade edebilirsiniz ancak kısa film bunu sanatsal açıdan yapmanızı sağlar” dedi.

YAKIN GELECEKTE KISA FİLM ÇOK DAHA POPÜLER HALE GELECEK

Yakın gelecekte kısa filmin çok daha popüler hale geleceğini sözlerine ekleyen Jeff şöyle devam etti: “Felsefi olarak kısa film ile uzun metraj film arasındaki fark uzun hikâyedir. 10 yıldır çoğunlukla kısa film yapımı odaklı dersler veriyorum. İlk zamanlarda küçük bütçeler ile hazırlanan kısa filmler uzun metrajlı filmler gibi olmaya çalışıyordu. Son yıllarda bu durum değişti. Artık kısa filmler kendi tarzını bulmaya başladı. Uzun filmleri kopyalamaya gerek kalmadı. Ortaya yepyeni bir tarz çıktı. Zamanla bu durumu daha iyi anlayacağız. Aslında büyük bir devrim oluyor ama biz şimdilik bunun küçük bir parçasını görebiliyoruz. Yakın gelecekte kısa film çok daha popüler hale gelecek.”

GENÇ NESİL TÜRK SİNEMASINI ÇOK DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAK

Türk sineması her zaman iyi yerlerde olduğunu belirten Jeff şunları kaydetti: “80’ler ve 90’larda bana göre Türk sineması kendi Rönesans’ını yaşadı. Ama şuanda gördüğüm yeni gelen nesil Türk sinemasını olduğundan çok daha iyi yerlere taşıyacak. Festival için pek çok şehir, pek çok ülke ile konuştuk. Dünyanın her yerinden festival için şehirler ve belediyeler çok istekli oldular. Ancak Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın bize karşı tavrı ve istekli olması da fikrimizin bu yöne kaymasında etkili oldu.”
55

56

57

58

59

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.