enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5835
EURO
35,0278
ALTIN
2.460,78
BIST
9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Engel Siz Olmayın Yeter!

Engel Siz Olmayın Yeter!
04.12.2015
120
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak adına “Engel Siz Olmayın” temalı bir dizi etkinliğe imza attı.

 

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği BUFOD) işbirliğiyle hazırlanan “Engel Siz Olmayın Yeter” fotoğraf sergisi projesinin açılış töreniyle başladı.

 

Hawking ve Peek örneği

 

Açılış töreni öncesinde “Engel Siz Olmayın Yeter” projesi hakkında bilgi veren BÜFOD Kurucu Başkanı Hürriyet Akın, projenin 5 aylık bir çalışma sonucunda hayata geçirildiğini belirterek; “Sergi projesini hazırlarken engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamlarından kesitler sunarak, farkındalığını ortaya koymak istedik. Dernek üyesi arkadaşlarımızın çekmiş olduğu 50 fotoğraftan oluşan bu sergiyi gezerken umarım bu farkındalığı sizlerde yaşarsınız” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, engelli vatandaşlarımıza imkan tanındığında, önlerindeki engeller kaldırıldığında çok büyük başarılara imza atabileceklerinin altını çizerek, dünyanın saygın fizikçilerinden, Einstein’den sonra dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilen Stephen Hawking’i ve dünyada en fazla izlenen filmlerden biri olan Yağmur Adam filmine konu olan Laurence Kim Peek’i örnek olarak gösterdi. Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

 

Katılım yoğundu

 

Açılışa Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Belediye Başkan Danışmanı Reşit Oral, Belediye Başkan Yardımcıları Serap Erdil, Başak Sansar,Büyükçekmece Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, Belediye Meclis Üyeleri Emine Türkan Demirci, Ersel Yazıcı, Cemal Kaya ve İbrahim Işık,  Büyükçekmece Fotoğraf Derneği Başkanı Hürriyet Akın, Yönelim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Asef Ateş, Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü Lideri Bedriye Yılmaz’ın yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

 

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

 

Etkinliklerin ikinci bölümüne Bedia Muvahhit Salonu’nda devam edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit, komisyonun henüz 2015 yılı başında kurulmuş yeni bir komisyon olmasına karşın etkin çalışmalar yürüttüğü belirterek; “Engelli vatandaşlarımızın daha kaliteli bir biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri için engelsiz mekanların oluşturulması, önlerindeki engellerin kaldırılması için çaba gösteriyoruz. Hiçbir engel engelli vatandaşlarımızın başarısı için engel olmamalıdır. Bütün engellerin aşıldığı engelsiz bir ortam yaratmak adına Büyükçekmece’de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İnsanlık adına büyük işler yaptılar

 

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, engelli vatandaşları sadece spor, kültür, sanat ve diğer sosyal aktiviteler örnek gösterilerek topluma kazandırmayı özendirmenin yetersiz olacağının altını çizerek; engelli vatandaşlara eğitim başta olmak üzere her alanda imkan yaratılması durumunda sağlıklı insanlardan çok daha başarılı olabileceklerini vurguladı. Şahin, engelli olarak doğmuş veya sonradan engelli olan ancak insanlık adına büyük işler yapmış bilim insanlarının buna en iyi örnek olarak gösterilebileceğini de söyledi.

 

Büyükçekmece’de 3480 engelli yaşıyor

 

Büyükçekmece’de 3480 civarında engelli vatandaşın yaşadığını kaydeden Şahin şunları söyledi: ” Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün, her zaman kendisini engelli adayıyım diye nitelendirir. Biz de ekip olarak bu bilinçle yola çıktığımız için her zaman ve her koşulda Büyükçekmece’de şuana kadar tespit edilmiş engelli kardeşlerimizin hepsinin aileleriyle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı’nın toplantısı için Paris’te bulunan Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün’ün hepinize sevgi, saygı ve selamlarını iletiyorum.”

 

Murat Mermer ve Çılgın Metin coşturdu

 

Yapılan konuşmaların ardından Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü ve Yönelim Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okulu öğrencilerinin, engellilerin yaşadıkları zorlukları ve engellere dikkat çekmeye yönelik olarak hazırladıkları tiyatro oyunu ve gösteriler sergilendi. Programda ayrıca yıl içinde yapılan spor müsabakalarında başarı elde eden engelli sporculara madalya ve kupaları takdim edildi. Programının finalinde ise Büyükçekmece Müzisyenler Birliği Derneği üyeleri tarafından bir konser verildi. Murat Mermer ve Çılgın Metin’in söylediği şarkılarla coşan engelliler gönüllerince eğlendiler.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.