enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hüseyin Ertunç Son Resimleriyle Tem Sanat’ta

Hüseyin Ertunç Son Resimleriyle Tem Sanat’ta
27.10.2015
194
A+
A-

Otuz küsur senedir yurt içinde ve yurtdışında birçok kişisel, bir o kadar da karma sergi gerçekleştirmiş olan Hüseyin Ertunç, son yağlıboya resimlerini 12 Ekim – 31 Kasım 2015 tarihleri arasında 1988 yılından beri birlikte çalıştığı Tem Sanat Galerisi’nde sergiliyor. Sanatçı, halen Bodrum’da resim çalışmalarını, müziğini ve yaşamını sürdürmektedir.

Hüseyin’e göre bu sergisi, konuşmanın ve yazmanın düşünüleni çarpıtmadan sunamadığı anlamların anlamsız kalabildiği bu günlerde, içlerinde hiçbir mesaj barındırmayan resimlerle dolu bir sergi!!

Sevilenimize aktarabileceğimiz renklerle bezenmiş olan resimler, pamuklu tuval bezi üzerine yağlı boya ve terebentin ile yapılmışlardır. Son bir senenin ürünü olan bu sergi, aşırı yağmur ve aşırı sıcağın insanları yorduğu, sosyal yaşamın da herkesi her bir yöne savurduğu zamanımızda, biliyoruz ki renklere, resimlere ve sergilere bir an için bile olsa, ulaşılabilecek bir ortam sunuyor; bilinmeyenin heyecanı, müziğin coşkusu bu resimleri öylesine görünür kılıyor.

Her resim, yaşama bir temas, bir uyarı, bilinmeyenin görünür kılınmasıdır. Bugün yaptığım resmi dün yapamazdım, yarın da yapamam diyen Ertunç, zamanı da resmine katıyor. Kimi resmi çok yalın, sessizce duran bir sadelik, kimi zaman ise kargaşa ve kaos içerir. “Resim yapmak hayatın amacı değil; esas amaç olan, insan olmanın bir aracıdır” diyerek çalışmalarını sürdüren, resim yapmadığında düşünen ressam, herkesin sanatı, yaşamına, daha bir insan olabilmek için sokması gerektiğine inanır.Kimi figürlü, kimi figür içermeyen resimleri, yaşamın değişkenliğini, değişime açık oluşunu gösterircesine çeşitlidir.

Hüseyin Ertunç, resimlerini doğaçlama ve deneysel müziğin beraberliğinde üretmektedir. Sergiyi galeride izleme imkanı bulamayanlar Tem Sanat Galerisi’nin  www.temartgallery.com  adresinde devamlı güncel tutulan sayfalarından ulaşabilirler.

Valikonağı Cad., Prof. Dr. Orhan Ersek Sok. 14, Nişantaşı, 34365 İstanbul

Tel: (212) 2470899, 2341346  Faks: 2479756  www.temartgallery.com

temsanat@ttmail.com, info@temartgallery.com

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.