enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5836
EURO
34,8316
ALTIN
2.411,21
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Obezite Cerrahisinde Başarı Yüzde 90

Obezite Cerrahisinde Başarı Yüzde 90
08.10.2015
118
A+
A-

“EVDE PİŞİRDİĞİNİZ YEMEKLERE DİKKAT EDİN, ÇOCUĞUNUZU FAST FOOD ‘A YÖNLENDİRMEYİN”

Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sağlık söyleşileri kapsamında Cennet Kültür  ve Sanat Merkezi’ne konuk olan Avrupa Şafak Hastanesi Genel Cerrahi Doktoru Erol Vural, obezite hakkında bilinmesi gerekenleri katılımcılarla paylaştı.

Söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır da katıldı. Kişilerin yaşam standartını düşüren ve pek çok hastalığı beraberinde getiren obezitenin kişilerin yaşam süresini de kısalttığını ifade eden Opr. Dr. Erol Vural, dünyada 700 milyon insanın obez olduğuna dikkat çekti.

‘CERRAHİDE BAŞARI YÜZDE 90’

Özellikle obezite cerrahisi ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Dr. Vural, obezitede cerrahinin temel amacının kişinin midesini küçültmek olduğunu belirterek, bu ameliyatların yüzde 90 başarılı olduğunu belirtti. Bu hastaların daha az yemek yediğini belirten Vural, “ Midesi küçülen hastalar, acıktıysa birinci ve ikinci köfteyi yer, üçüncüyü yiyemez. Kusar, mide izin vermez. Cerrahi yöntemle, yalnızca insanların zayıflamasını sağlamıyoruz, onları pek çok hastalıktan da kurtarıyoruz. Diyabet, koroner damarların tıkanması, kolesterol, kalp yetmezliği, hipertansiyon obeziteyle beraber gelişen hastalıklar. Kalp krizleri, kişilerin cinsel fonksiyonlarının bozulması obeziteyle birebir bağlantılıdır. Çünkü, obeziteden pek çok hormon etkilenir” diye konuştu.

‘ERGENLİK DÖNEMİNDE KAZANILAN BESLENME ALIŞKANLIĞINDAN KURTULMAK ZOR’

Vural, ergenlik döneminde kazanılan beslenme alışkanlığından kurtulmanın zor olduğunu da eklediği konuşmasında, ailelere tavsiyelerde bulundu:

“Çocuklarınızı ‘fast food’dan uzak tutun. Ergenlik döneminde kazanılan beslenme alışkanlığı ömür boyu devam ediyor. Evde yaptğınız yemek onu dışarıda yemeye teşvik ediyor olabilir. Çocuğunuzun iştahını kesmekle uğraşmayın. Ne yemesi gerektiği konusunda yardımcı olun. Süt ve süt ürünleri ile balık yemelerini  öneriyoruz” diye konuştu.

Söyleşi sonunda Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, Dr. Vural’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.  Katılımcılara Avrupa Şafak Hastanesi ücretsiz check-up kartları da dağıtıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.