enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5835
EURO
35,0278
ALTIN
2.460,78
BIST
9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Paranın Tarihi Yolculuğu Bu Sergide

Paranın Tarihi Yolculuğu Bu Sergide
15.02.2016
116
A+
A-

Koleksiyoner Mehmet Şahin tarafından derlenen Sultan Abdülmecid döneminden günümüze banknotların yer aldığı sergi, Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan ve sanatseverler katıldı. Şencan, Koleksiyoner Mehmet Şahin eşliğinde sergiyi gezerek, böyle özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

KAİME’DEN GÜNÜMÜZE BANKNOTLAR YER ALIYOR

Sultan Abdülmecid döneminde basılan Kaime’den (1843 yılında basılan ilk Osmanlı banknotu) günümüz para birimi Türk Lirası’na kadar tüm dönemlerin paralarının buluştuğu bu sergi de ayrıca Irak, Çin, İran, Yugoslavya, Bosna Hersek, Türkmenistan ve daha birçok ülkelerden de para örnekleri yer alıyor.

Koleksiyoner Şahin, sergide yer alan Türk siyasi tarihindeki dalgalanmalardan, darbelerden ve siyasi krizlerden etkilenen her dönemin banknotlarının, Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar ki gelir dağılımını da yansıttığını ifade etti. 150 adet paranın yer aldığı sergi, 1 Mart’a kadar AKSM’de izlenebilir.

Para Sergi 1 Para Sergi 2 Para Sergi 3 Para Sergi 5 Para Sergi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.