enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3348
EURO
34,6559
ALTIN
2.480,80
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Belediyesi 20 Bin Aşure Dağıttı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde toplam 20.000 aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve muhtarların da katılımıyla dağıtılan aşurelere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Silivri Belediyesi 20 Bin Aşure Dağıttı
23.10.2015
157
A+
A-

Silivri Belediyesi, İslam dünyasında kutsal aylardan kabul edilen Muharrem ayında ilçe genelinde aşure dağıtımı yaptı. Dağıtımlar, cuma namazı sonrası tüm camilerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Muharrem ayının birlik ve beraberliğin ayı olduğunu ifade eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Aşure farklı meyve, baharat ve bakliyatların bir araya gelerek aynı kapta yeni bir tat var etmesiyle bilinir. Bizde ülke olarak öyle değil miyiz? Bu haliyle aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Diğer yanıyla ise Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın muharrem ayının 10. gününe denk gelen bu günde siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle biz Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlık karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir. Allah aşurelerimizi kabul ve makbul eylesin” dedi.

Başkan Işıklar, Cuma namazı sonrasında aşureleri vatandaşlara kendi elleri ile tek tek ikram etti. Yoğun bir ilginin olduğu ve uzun kuyrukların oluştuğu aşure sırasında vatandaşlar Başkan Işıklar ile sohbet etti. CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Muhtarların da katıldığı dağıtımda, ilçe genelindeki tüm cami ve mescitlerde toplam 20 bin aşure ikram edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.