enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tecimer Sanayi Sitesi’ni su baskınından kurtaracağız

Tecimer Sanayi Sitesi’ni su baskınından kurtaracağız
08.10.2015
147
A+
A-

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yağan her yağmur sonrasında su baskınlarıyla gündeme gelen Tecimer Sanayi Sitesi’ni bu dertten kurtaracak.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik Ulus mahallesindeki Tecimer Sanayi Sitesi’nin önünden açılacak kanallarla yağmur suyunun göle akıtılacağını açıkladı.

Girişimler sonuçsuz kaldı

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün, yağan her yağmur sonrasında Tecimer Sanayi Sitesi’nin sular altında kaldığını ve bugüne kadar yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını hatırlatarak “Sanayi sitesi esnafımızın ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bu sorunlarını çözebilmek için çeşitli girişimlerde bulunduk. Dönemin Ulaştırma Bakanı Müsteşarı sayın Habip Soluk’a da bu konuyu ilettim. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler ve yazışmalar yaptık. Programa alındığını ve yapacaklarını bildirdiler. Ancak bugüne kadar bir ilerleme kaydedilmedi” ifadesini kullandı.

Yağmur suları göle akacak

Tecimer Sanayi Sitesi önünden geçen karayolunun yarılarak, buraya döşenecek kanallarla suyun göle akıtılmasıyla sorununun çözüleceğini belirten Başkan Akgün, “Çatalca’ya döndüğümüz noktadan Tecimer Sanayi Sitesi’nin biraz ilerisine kadar olan bölgede bir çalışma yapılacak. Bu çalışma kapsamında hem döner kavşakta bir düzenleme yapılacak, hem de batıdan gelen yağmur suyunun hemen karşısındaki göle aktarılması için alttan borular geçirilecek” diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi yapacak

Konuyu İSKİ Genel Müdürü ile de sık sık görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “İSKİ’nin arıtma tesisi için sürdürdüğü tünel çalışması şu an bu noktada devam etmektedir. Kanal geçireceğimiz noktada çalışmaları devam ediyor. İSKİ’nin çalışmasını tamamlamasının ardından Büyükçekmece Belediyesi olarak o yolu biz yaracağız. Daha önce karayollarına birkaç kez yazı yazdık. Oradaki karayolları geçiş hattını Büyükçekmece Belediyesi olarak biz açacağız ve Tecimer Sanayi Sitesi’nin bu sorunu ortadan kalkacak.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.