enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5492
EURO
34,9407
ALTIN
2.441,64
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Tekne Başında Geçen Bir Ömür

Tekne Başında Geçen Bir Ömür
09.09.2015
102
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi, Ebru Sanatının büyük üstadı Mustafa Düzgünman’ı vefatının 25’nci yılında özel bir sergi ve panelle anıyor.

 

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı yapılacak olan Tekne Başında Geçen Bir Ömür ‘Mustafa Düzgünman Retrospektifi” başlıklı sergi ve konser ile Düzgünman’ın çok yönlü sanat hayatı ele alınacak.

 

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi’nin hayata geçirdiği proje kapsamında sanatçının bestelerinden oluşan konser ve Mustafa Düzgünman’ın Ebru, Musiki ve Fotoğraf gibi alanlarda yapmış olduğu çalışmaları sanatseverlerle buluşacak. Bu özel proje kapsamında gerçekleşen sergide, ebru, cilt ve fotoğraf örneklerinin yanı sıra sanatçının özel eşyaları ve hayatından kesitlerde izleyicilere sunulacak.

 

Mustafa Düzgünman Kimdir?

 

Son devrin tanınmış ebru ve cilt sanatkârı, dinî mûsiki icracısı.  9 Şubat 1920’de İstanbul Üsküdar’da Sultantepe’de doğdu. Babası, aynı semtteki Abdülbâki Efendi ve Aziz Mahmud Hüdâyî camilerinin imamlığını yapan Sâim Efendi’dir. İlk tahsilini tamamladıktan sonra babasının Üsküdar çarşısındaki aktar dükkânında çalışmaya başladı. Bu sırada annesinin dayısı hattat Necmeddin Okyay onu, hocalık yaptığı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin Türk Tezyinî Sanatları Bölümü’ne kaydettirdi (1938). Burada Necmeddin Okyay’dan eski tarz cilt ve ebru öğrenerek kısa zamanda kabiliyetiyle dikkati çekti, diğer kıymetli hocalardan da faydalandı. Ancak hayat şartları sebebiyle bir müddet sonra okuldan ayrılarak tekrar baba mesleği olan aktarlığa döndü. Vefatına kadar titizlikle sürdürdüğü bu meslekte işinin ehli güvenilir bir esnaf olarak tanındı.

afisson

Mustafa Düzgünman

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.