enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yaşlılara Bakmak Görevimizdir

Yaşlılara Bakmak Görevimizdir
02.10.2015
138
A+
A-

Ankara’da düzenlenen ‘Üçüncü Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi”nde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “biz doğarken sevinen insanların, biz yaşadığımız için sevinmelerini temin etmek kamusal görevimizdir,” dedi.

 

‘Üçüncü Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi” Ankara’da gerçekleştiriliyor. Yerli ve yabancı pek çok katılımcının yer aldığı kongrede konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “İnsanlık yüzyıllardır genç kalmanın yollarını arıyor. Ama bugüne kadar bulmuş değiliz. Doğuyor, gelişiyor, yaşlanıyor ve dünyayı terk ediyoruz,” dedi.

 

“HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK ORGANİZASYONLARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

“Bütün bir sosyolojiyi herhangi bir sosyolojik olaydan hareketle tanımlayabiliriz,” diyen Başkan Demircan,  şehirleşmeyle birlikte insanların nasıl beslendiğini, ailelerin yaşam şekilleri, teknolojinin insanlar üzerindeki etkisini örnekler üzerinden anlattı.

 

Demircan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Mesela hızla şehirleşiyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürdürdüğümüzü iddia edemeyiz. Yemek içmekten harekete, stresten ekonomik problemlere… Bir çok neden dolayısıyla sağlığımıza dikkat etmiyoruz. Dolayısıyla sağlıksız yaşlanıyoruz. Aynı zamanda dünya da en sıkıntılı adam ‘işi olmayan’ adamdır. Belli bir yaştan sonra maalesef işiniz olamıyor. Olsa da fiziksel yapınız bu işleri yapmaya el vermiyor. Gençken bir birikim yapmışsanız, bu birikimlerinizi hayatınızın geri kalanını daha konforlu yaşamak, dünyayı gezmek dolaşmak için kullanmak istiyorsunuz. Ancak bunun için hayatınızı kolaylaştıracak organizasyonlara ihtiyacınız var,” dedi.

 

“YAŞLILARIMIZA EL UZATAN, ÇORBA KAYNATAN KİŞİLERİ BULMAK İÇİN ORGANİZE OLUNMALI”

 

İnsanların yaşlanınca kendilerine uzanacak bir el, çorba kaynatacak bir dost aradıklarını söyleyen Demircan, onlara bakım yapan, çorba kaynatan kişilerin olması için kamunun organize olması gerektiğini vurguladı.

 

“FALİYETLERİMİZLE YAŞLILARIMIZIN YANINDA YER ALIYORUZ”

 

Yaşlıların penceresinden bakarak dünya sosyolojisini tanımlanabilir, yeni bir dünya kurma gereğinin de görülebilir hale getirilebilir olduğunu belirten Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Bizler hali hazırda evde bakım, psikolojik destek, gıda yardımı gibi hizmetlerimizle yaşlılarımızın yanında yer alıyoruz. Ancak bu konuyla ilgili olan akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, kamu otoritesinin hepimizin takip edeceği yönergeler oluşturması kaçınılmazdır. Biz doğarken sevinen insanların, biz yaşadığımız için sevinmelerini temin etmek kamusal görevimizdir,” diye konuştu.

01 04

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.