enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5956
EURO
34,6946
ALTIN
2.513,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Şair/yazar İhsan Tevfik’e ödül

Şair/yazar İhsan Tevfik’e  ödül
A+
A-

2017 Yunus Nadi Şiir Ödülünü kazanan Şair / yazar İhsan Tevfik’e, ödül münasebetiyle Silivri halkı adına Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından güzel bir heykelcik takdim edildi ve anlamlı bir kutlama programı yapıldı.

“Gözleri Muhacir” adlı tematik şiir kitabıyla 2017 yılı Yunus Nadi Şiir Ödülünü kazanan ve şair dostu Ahmet Erhan’dan sonra bu anlamlı ödülü Silivri’ye ikinci kez kazandıran İhsan Tevfik onuruna ödül töreni düzenlendi. Silivri Belediyesi tarafından 15 Ocak 2018 tarihinde Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda düzenlenen törene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Belediye Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı, Fevzi Arslan ve İbrahim Çeşmecioğlu, Eğitim-İş Silivri Şube Başkanı Hasan Okan, Eğitim Sen Silivri Şube Başkanı Caner Erdoğan, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Cem Tan ve yönetim kurulundan Ahmet Demir ile Mesut Özdoğan, muhtarlardan Serhat Ateş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, Türk Kızılayı Silivri Şube Başkanı Ergin Erkuş, CHP Mahalle sorumlusu Muharrem Aydoğan, Diş hekimi Afşın Düğencioğlu, Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Aksünger, Müdür Yardımcıları Özgür Mercan ve Muhammed Sıddık Demiroğlu, HASGAL Okul Aile Birliği Başkanı Şebnem Yonat ve üyeleri ile öğrenciler, çok sayıda okul yöneticisi ve öğretmen, Silivri Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Lisesi öğretmeni Nihan Öndül Köprülü ve öğrencileri katılanlar arasındaydı. Şair Yaşar Miraç da törenin özel davetlileri arasındaydı.
Kokteylle başlayan törende, şair/yazar İhsan Tevfik’in biyografisi anlatıldı, TRT Türk’te yayınlanan Özcan Ünlü tarafından sunulan “11 Kahvesi” programda göç ve mübadele üzerine kendisiyle yapılan söyleşi izlettirildi. Ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar söz aldı.

https://www.facebook.com/ahmet.r.bek/videos/10156032130204834/

IŞIKLAR, İHSAN TEVFİK’E TEŞEKKÜR ETTİ
Işıklar, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ahmet Erhan’dan sonra Silivri’ye ikinci Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü İhsan Tevfik hocamızla almış olduk. Bir gezi vesilesiyle kendisini daha yakından tanıma fırsatı oldum. Orada mübadele üzerine yaptığı gözlemlere ve incelemelere şahit oldum. Aynı kaderi paylaşmışız. Aynı jenerasyonun insanlarıyız. Ben de mübadelenin insanlar üzerinde bıraktığı o izlere tanık oldum. Dünyanın birçok yerinden gelenler burada buluşmuş. Biz birçok kültürü burada bir arada tutuyoruz. Silivri’de yaşamı güzel kılan, hoşgörü ve huzur içinde olmamızda etkisi ve bağlayıcı unsur olan budur. Bu kadar çok kültürü bir arada yaratan coğrafya yok denecek kadar azdır. Her taraftan bizi çekiştirmelerine rağmen bu zenginlik bu topraklar üzerinde eğer duruyorsa bu kültür çok önemli.
Kültür ve sanatımızı farklı gözle görenler Yaşar Miraç, İhsan Tevfik gibi değerlerimiz ürettikleriyle güzel bir miras bırakıyor. Yer üstündeki zenginliğimizi nesillere aktarıyorlar. Tevfik hocamızın 2017 Yunus Nadi Şiir Ödülü’nü almasına kendim almış gibi sevindim. Yunus Nadi Ödülü, sanatta ve kültürde bir Nobel ödülüdür. Bu ödülü kazandığı, Silivri’mizin ismini kültür ve sanatta duyurduğu için İhsan Tevfik hocama çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”

Başkan Işıklar, şair/yazar İhsan Tevfik’e ödülünü sundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.