enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yabancı Öğrencilerin Gözünden Büyükçekmece

Yabancı Öğrencilerin Gözünden Büyükçekmece
28.10.2015
117
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi ilçe sınırlarını ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerin toplumuza daha kısa sürede adapte olabilmeleri ve eğitimlerini sorunsuz bir şekilde sürdürebilmeleri için çalışma başlattı.

Çok kültürlü toplumlarda birlikte yaşamak

Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü, Fatih Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi. Yabancı uyruklu öğrencileri ülkemizde zorluk çekmemeleri ve toplumuma daha hızlı entegre olabilmelerini hedefleyen Büyükçekmece Belediyesi, adaptasyon sorunu yaşayan öğrencilerle “Çok Kültürlü Toplumlarda Birlikte Yaşamak, Saygı, Diyalog ve Etkileşim” adı altında toplantılar yaparak, birlik ve beraberlik çatısı altında ileriye dönük projeler tasarlıyor.

Yabancı öğrenciler tecrübelerini paylaştı

Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü, Fatih Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Yabancı Öğrencilerin Gözünden Büyükçekmece’de Yaşam” konulu oturuma katılan öğrenciler ise, Büyükçekmece’de yaşadıkları tecrübeleri paylaştı. Yaşadıkları adaptasyon sürecini anlatan öğrenciler, Büyükçekmece Belediyesi’nin proje ve etkinliklerinde birlik ve beraberlik içerisinde yer almak istediklerini belirterek sorunlarına eğildiği ve çözümün bir parçası olduğu için Büyükçekmece Belediyesi ve Başkan Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ettiler.

Yerel yönetimlerin rolü

Toplantının ikinci oturumunda ise Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü  ve İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde bulunan ve Türkiye’de ilk olarak kurulan “UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetim ve Eğitim Kürsüsü” işbirliğiyle “Farklı Kültürlere Adaptasyon Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü” başlığı altında yabancı uyruklu öğrenciler, İstanbul’a ilk geldikleri zamanda yaşadıkları ‘kültürel şoku’ ve adaptasyon sürecini anlattı. Toplantıda konuşan Büyükçekmece Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan, Büyükçekmece Belediyesi’nin bu konuda yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Toplumla kaynaşmalarını sağlayacağız”

Yabancı uyruklu öğrencilerin sosyalleşmesi ve konaklaması için çalışmalar yapılacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’de yaşayan yabancı uyrukluların memnuniyeti bizim için çok önemli. Maalesef üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrencilerle çok fazla iletişim kurulmuyor. Biz, Büyükçekmece Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyerek yabancı uyruklu öğrencilerimizi toplumla kaynaştırmak istiyoruz. Kendilerini toplumda ötekileşmiş hissetmemeleri için elimizden geleni yapacağız. Lojistik destek sağlama konusunda da her zaman yanlarındayız” dedi.

Toplantıya 18 farklı ülkeden öğrenci katıldı

Öğrenciler üzerindeki kültürel şoku aşmak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya ABD, Afganistan, Almanya, Bangladeş, Çin, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, Japonya , Kırgızistan, Malezya, Moğolistan, Nijerya , Özbekistan, Senegal, Suriye, Somali, Yunanistan’dan öğrenciler katıldı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.