enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP’den Örma Tekstil işçilerine destek

CHP’den Örma Tekstil işçilerine destek
25.08.2015
260
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Örgütü Emek Bürosu, Örma Tekstil’in Esenyurt Örnek Mahallesi’nde bulunan fabrikasının önünde “Sendika Nöbeti” tutan TEKSİF’e bağlı tekstil işçilerine destek ziyareti yaptı.

Haklı mücadelenizi destekliyoruz

Eylemdeki işçilerle ve sendika temsilcileriyle görüşen CHP heyeti, işçilerin istedikleri sendikaya üye olma haklarının bulunduğunu belirterek, işçilerden habersizce ne-devlet şifrelerinin alınarak başka bir sendikaya üye yapılmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler. İşçilerin haklı mücadelesini desteklediklerini vurgulayan CHP Esenyurt Emek Bürosu temsilcileri, kendilerine düşen her konuda desteğe hazır olduklarını bildirdiler.

 İşçilerden sendika nöbeti

Esenyurt ve Düzce’de faaliyet yürüten Örma ve Burcu Tekstil işçilerinin patron tarafından e-devlet şifreleri toplu bir şekilde alınarak HAK-İŞ’e üye yapılmak istenmesi üzerine işçiler suç duyurusunda bulundu. Bu duruma karşı çıkan işçilerden Mesut Yaycı işten atıldı. Demet isimli işçi ise elindeki patrona ait olan ses kaydıyla hukuki yollara başvurdu.E-devlet şifrelerini işçileri haberi olmadan patrona veren PTT Başakşehir Müdürü hukuksuzluğu kabullendi. Düzce’de, Büyükçekmece’de ve Küçükçekmece’denişçiler yüze yakın suç duyurusunda bulundu. İşçiler daha sonra TEKSİF’le birlikte Örma Tekstil’in önünde “Sendika Nöbeti” tutmaya başladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.