enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5553
EURO
34,9632
ALTIN
2.457,65
BIST
9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Alevi Kültür Derneği’nden Basın Açıklaması

Silivri Alevi Kültür Derneği’nden Basın Açıklaması
25.08.2015
105
A+
A-

El Kaide, El Nusra çetelerinin AKP ve ABD desteğiyle Suriye’de Alevi Toplumuna, Rojava’da Kürt Halkına karşı yürüttüğü katliam soykırım derecesine ulaştı. AKP, ABD ve eli kanlı çeteler insanlığa karşı suç işliyor.

Suriye’de savaş yoktur. Katliam vardır. Bir yanda mazlum halklar ve inanç grupları öbür yanda ABD, AKP, El Kaide, el Nusra gibi yağma, talan ve katliamı meslek edinmiş güçler var. Savaş taraflar arasında olur. Suriye’de katledilen Alevilerin ve mazlum halkların silahı, tankı, topu yoktur. Can havliyle kendini korumak için evine sığınmaktan başka çaresi olmayan Alevilerin hangi vaşşet yöntemleri ile katledildiğini görüyoruz. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı, çocukların, kadınların, genç, yaşlı demeden tüm insanların katledildiği Suriye’de bu vahşet tablosuna güç ve destek veren AKP Hükümeti katliamın ortağıdır.

Emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün düşmanları Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiler. Başta ABD olmak üzere yerel iktidarlar bu katliamların birinci derecedeki sorumlusudur. Her türlü doğal kaynağı, emeği, insani ve kutsal değerleri sömüren ABD’nin bölgedeki en becerikli ortağı AKP Hükümetidir. Başbakan, bir yandan yeni Osmanlıcılık hayalleriyle bölgenin sultanı olmaya çalışırken, diğer yandan gözü dönmüş bir halde sağa sola saldırıp güçlü olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Arkadan yolsuzluk, hırsızlık, dolandırıcılık, talan ve yağma yoluyla günlük siyaseti yürütüyor. Başbakan, yağma ve talanın üzerini örtmek için Suriye’yi, Suriye’de ortağı olduğu katliamların üstünü örtmek için Türkiye’deki gündemi kullanıyor. Ancak bütün bu kirli oyunlar artık örtülecek, gizlenecek gibi değil. Devletin ve AKP Hükümetinin bütün pislikleri ortaya saçılmış durumdadır.

Suriye’de katliam yapan El Kaide, El Nusra gibi cani sürüsü AKP Hükümeti ile işbirliği içinde bu katliamları yürütüyor. Tırlar dolusu silah ve mühimmatı AKP’den alan katiller Suriye’deki katliamı bu silahlarla yapıyor. Suriye’de insan kesen, yakan, tecavüz eden, akla hayale gelmeyecek zalim ve canice yöntemleri kullanan katil sürüsünün yöntemi Maraş, Madımak, Çorum… Katliamlarını yapanlarla ne kadar da benziyor değil mi?

Yolsuzluk, hırsızlıklarının üzerini örtemeyen AKP, 12 yıldır “Açılım, demokrasi paketi, yenilik, ileri demokrasi” yalanları ile siyaset yaptı. Cumhurbaşkanı olabilmek için gözü dönmüş halde her tarafa saldıran Başbakan yine paketlerden söz ediyor. Tüm politikasını yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine bina eden Başbakan bu pisliği nasıl örtecek? Nasıl temizleyecek? Bu kan ve gözyaşı selinin içinde çırpınan Başbakan sen Türkiye ve Ortadoğu halkları karşısında suçlusun, bu katliamın ortağısın. Gizlice giden tırların, işkence ile katledilen çocukların, tecavüze uğrayan kadınların hesabını ver.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.