enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bağcılar’da 35 noktada kurban kesilebilecek

Bağcılar’da 35 noktada kurban kesilebilecek
04.07.2022
92
A+
A-

Bağcılar Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını keseceği 35 yer belirledi. İlçe sakinleri, bütün tedbirlerin alındığı bu noktalarda kurbanlarını temiz ve güvenli bir şekilde kesebilecek.

9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde Bağcılar Belediyesi bütün hazırlıklarını tamamladı. İlçe genelinde kurban kesim alanı olarak 35 nokta belirlendi. Ayarlanan pazar alanları ve belirlenen otoparklar dışında kurban kesilmesine müsaade edilmeyecek. Çöp araçları, yıkama tankeri ve kamyonetlerle kurban kesim noktalarında temizlik, dezenfeksiyon ve çöplerin alınması işlemleri de yapılacak. Kurban atıkları da çöp konteynırlarında toplanacak. Çevre Koruma Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, Arefe gününden itibaren bayram süresince görev yapacak.

Bayramı mutlu bir şekilde kutlayacağız

İlçe sakinlerinin ibadetlerini huzur içinde yerine getirmeleri için çalışmaları yaptıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Hemşehrilerimizin hijyenik ve sağlıklı ortamlarda kurbanlarını kesmelerini sağlamak için bayram öncesinde hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah bir sorun yaşamadan bayramı sevdiklerimizle mutlu bir şekilde kutlayacağız. Tüm halkımıza şimdiden huzurlu ve mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Kurban rehberi hazırlandı

Öte yandan Bağcılar Belediyesi tarafından kurbanlık hayvanın seçiminden taşınmasına, kesilmesinden etinin saklanmasına kadar her aşamayı anlatan “Hijyenik kurban kesimi ve halk sağlığı” konulu bir kitapçık hazırlandı. Önemli bilgiler içeren Kurban Rehberi isimli kitapçık hem vatandaşa dağıtıldı hem de belediyenin internet sayfasında yayımlandı.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.