enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3944
EURO
34,8013
ALTIN
2.439,42
BIST
10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

GELECEĞİN YAZILIMCILARI BAŞAKŞEHİR’DE YETİŞİYOR

GELECEĞİN YAZILIMCILARI BAŞAKŞEHİR’DE YETİŞİYOR
A+
A-

Başakşehir Belediyesi, teknoloji alanındaki eğitimlerine bir yenisini daha ekledi. Geleceğin yazılımcılarını keşfetmek amacıyla düzenlenen robotik kodlama eğitiminde Başakşehirli öğrenciler, hem eğlendi hem de kodlamanın temel bilgilerini öğrendi.

Başakşehir Belediyesi, sömestir tatilinde anlamlı bir projeye imza attı. Başakşehir Living Lab’de, 8 ila 9 yaşlarındaki 30 ilkokul öğrencisine robotik kodlama ve mekanik eğitimi verildi. 6 gün süren eğitimde daha önce kodlama eğitimi almamış öğrencilere algoritma ve akış şeması hakkında bilgi verildi, uygulama yapma fırsatı sunuldu. Eğitime katılan çocuklara aynı zamanda Arduino kartı ve MBlock programlama ortamı  tanıtıldı ve kodlamaya giriş yapıldı.

“Teorik bilginin yanında mekanik bilgi de verildi”

Temel kodlama alıştırmalarından sonra çocuklara, robotlarda kullanılan DC motor, motor sürücü modülü ve bluetooth haberleşme modülünü de kapsayan temel elektronik bilgiler aktarıldı. Son olarak öğrenciler, öğrendikleri bilgiler ile “Bluetooth ile Akıllı Telefon Kontrollü Robot” uygulaması yaptı.

“Öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarıştı”

Eğitimin son aşaması ise öğrenciler için büyük bir heyecana sahne oldu. İkişer kişilik takımlara yarılan öğrenciler, robot futbolu yarışmasında hünerlerini sergiledi. Geleceğin yazılımcıları, yarışma boyunca kıyasıya yarıştı. Eğitme katılan öğrencilere katılım belgesi, ilk üçe girenlere ise özel ödül verildi. Ödül törenine Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Melik de katıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.