enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2645
EURO
34,6728
ALTIN
2.405,44
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KERBELA ŞEHİTLERİNE YKB’DE BÜYÜK ANMA

KERBELA ŞEHİTLERİNE YKB’DE BÜYÜK ANMA
13.10.2016
112
A+
A-

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) torunu Hz. Hüseyin, ailesi ve arkadaşlarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 1377’nci yılında düzenlenen ‘Aşura Matem Merasimi’ etkinlikleri ile anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde Caferider tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner başta olmak üzere on binlerce vatandaş katıldı.

“BUGÜN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Hz. Hasan’ı, Hz. Hüseyin’i sevmek Hz. Peygamberimizin sevgisini kazanmaktır. Hz. Hüseyin’i Kerbela’da şehit ettiler, 1377 yıldır gönlümüz kanıyor. Hz. Hüseyin’i yalnızlığa ve susuzluğa terk etmiş olmanın sızısını insanlık bir yük olarak sırtında taşıyor. Muharrem mateminin amacı yaraları deşmek değil, sadece bu tür acıları unutmamaktır. Bu hadiselerden ders çıkarmaktır. Barış ve kardeşliğin önemini artık anlamalıyız. Bugün birlik ve dayanışma günüdür. Bugün bu matemi tutarken İslam adına değil, insanlık adına da bir ders veriyoruz” dedi.

“BUGÜN MİLLİ TATİL İLAN EDİLSİN”

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise ehlibeyt sevdalılarını selamlayarak “Peygamber Efendimizle birlikte yas tutmak üzere bugün buradayız. Bugünün milli matem ve bütün şehitlerimizi anma günü olarak tatil ilan ederseniz, Alevi kardeşlerimiz ve ehli sünnet kardeşlerimiz hepsi mutlu olur. Çünkü Ehlibeyt sevdası bu ülkenin ortak sevdasıdır. Biz peygamberimizin ağladığı bir olaya ağlıyoruz. Kerbela musibetinin tek bir damlasına bizim yüreğimiz dayanmıyor” diye konuştu. Özgündüz, tüm Caferilerin bu ülke için canını seve seve feda edeceğini belirterek, kırmızı çizgilerinin vatan olduğunu da sözlerine ekledi.

“KERBELA HEM ÇÖLÜMÜZ HEM GÜLÜMÜZDÜR”

Törende söz alan Başkan Temel Karadeniz ise, “Sancağın altında toplanan tüm şehitlere selam olsun. Kerbela’da Hz. Hüseyin’in başını alıp götürdüler. İslam başsız kaldı. Hz. Hüseyin’i Kerbela’da yalnız ve susuz bırakanların utancını yaşıyoruz. Kerbela imamın zaferi, aşkın imtihanıdır. Kerbela hem kurumuş, hem de yeşermiş toprağımızdır. Hem çölümüz, hem gülümüzdür. Düşürüp kırdığımız bir bardağa üzüldüğümüz kadar masumlara üzülemiyoruz. Kerbela ve ehlibeyt sevgisi bir imandır. Rabbim sizi hiç bu sevdadan ayırmasın” dedi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Gözyaşlarının sel olduğu programda, Müslümanlar ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ diyerek Peygamber Efendimizin (SAV) matemine ortak oldu. İstanbul’un dört bir yanından gelen Caferi vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara ağlayarak eşlik etti. Vatandaşlar ayrıca, siyahlara büründükleri matem elbiseleri ile sembolik olarak ritüellerini tekrarlayarak, göğüslerini dağladı. Programda Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu’nun ‘Hepimiz Ali Ekber’ iz’ başlıklı tiyatro oyunu da sahnelendi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.