enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“O’cu Bu’cularla çalışmak istemem!”

“O’cu Bu’cularla çalışmak istemem!”
03.02.2024
13
A+
A-

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, ayrımcılığı körükleyen söylemlere karşı sert çıkarak, ‘, “Bizleri O’cu Bu’cu diye son zamanlarda duyuyorum. Ayrıştırmaya bölmeye çalışacaklardır. Benim bakış açımda O’cuymuş, Bu’cuymuş anlayışı asla yoktur olamazda. Bu anlayışa sahip olan arkadaşlarla da çalışmak istemem.” Dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, CHP içinde ‘O’cu, Bu’cu’ denilerek ayrımcılığı körükleyen söylemlere rest çekerek, “Bizleri O’cu Bu’cu diye son zamanlarda duyuyorum. Ayrıştırmaya bölmeye çalışacaklardır. Benim bakış açımda O’cuymuş, Bu’cuymuş anlayışı asla yoktur olamazda. Bu anlayışa sahip olan arkadaşlarla da çalışmak istemem.” Dedi. CHP Parti Meclisi Üyesi Berker Esen’de “60 gün uyumak yok. Sahada olup hep birlikte çalışacağız ve başaracağız.” Diyerek birlik beraberlik vurgu yaptı.

*

Balcıoğlu seçim startını verdi

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, düzenlediği bir toplantı ile resmen seçim startını verdi.

Şömine Restaurant’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya; CHP Parti Meclisi Üyesi Berker Esen, Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Bakır, CHP eski milletvekillerinden Sıdıka Sarıbekir, Silivri Belediye eski Başkanı Özcan Işıklar, Değirmenköy eski Belediye Başkanı ve ilçe eski başkanlarından Mümin Tuğlu, Gümüşyaka eski Belediye Başkanlarında İsmet Kirazpınar, CHP Silivri ilçe eski Başkanları; Erdoğan Ataç, Muharrem Aydoğan, Suna Göçengil, Abdullah Yıldırım, Belediye Başkan Aday Adaylarından; Semih Ayeş ve Şeref Can Ayata, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe örgütünün yöneticileri katıldı. Toplantıya partinin önemli isimlerinden Melih Yıldız ile aday adaylarından Dilek Yetkin katılmazken, Doruk Bulut ise sesli mesajla katılarak Balcıoğlu’nun yanında olduğunu ifade etti.

Kömür: Silivri’yi güzel günlere kavuşturacağız

CHP’nin toplantısı İlçe Başkanı İbrahim Kömür’ün açış konuşmasıyla başladı. Kömür, “Buradaki birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Silivri’yi daha güzel günlere kavuşturacağız” dedi. Toplantıya; PM Üyesi partinin eski ve yeni tüm yöneticileri, belediye başkanları ve eski vekillerinin de katıldığına dikkat çeken Kömür, katılmayan Doruk Bulut’un ise sesli mesajını katılımcılara dinletti. Kömür, Melih Yıldız’ın ise şehir dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığını ancak selamlarını ilettiği kendileriyle beraber olduğunu ifade etti. Kömür, tüm belediye başkan aday adaylarının Bora Balcıoğlu gibi çalışacaklarını söyledi.

Balcıoğlu: Bir çift mavi gözün ışığında geliyoruz

Toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu ise 60 gün sürecek kampanyaya start verdiklerini açıklayarak; durmadan, yorulmadan birlik beraberlik içinde çalışacaklarını ve partiyi 31 Mart’ta Silivri’de başarıya ulaştıracaklarını ifade etti. Balcıoğlu özetle “ 15 yıldır beraber mücadele ediyoruz. Kaç seçimi birlikte geçirdik hatırlayamıyorum. Birlikte üzüldük ve neşelendik. Birlikte çok mücadele ettik. En büyük hedefimiz; toplumumuzun birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamaktadır. 81 ilden hemşerimizin kime oy verdiğine, nereli olduğuna, neye inanıp ne giydiğine bakmaksızın hizmet götürdük. Bugün bu mücadelemize bir yenisini daha ekliyoruz. Bizler bugüne kadar ulaştığımız her bir evin derdini can kulağıyla dinledik. Gençlerimizi gitmemeleri için ikna ettik. Biliyoruz ki gençleri umudunu dışarda aramaya kalktıklarında siyaset kurumu kendisini sorgulamalıdır. Gençlerin arzuladığı özgürlüğü vereceksiniz ki, gençleri geleceğini bu ülkede bulsun. Bugüne kadar var gücümüzle umudu örgütledik. Geleceğin Silivrisini inşa etmek için vakit geldi. Silivri ortak paydasında birlikte çalışma vakti geldi. Vatandaşları azarlamak için değil, önünde eğilmek için, dertlerine çare bulmak için dinleyen bir belediye başkanı vakti geldi. Belediyeyi ticari mantıkla değil, sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetme vakti geldi. Günü kurtaran değil, geleceği tasarlayan bir belediye ile buluşmanın vakti geldi. Yaşanmışı değiştirme şansınız yok ama geleceği birlikte kurabilmek bizlerin elinde. Kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden herkesin kendisinden bir şey bulabileceği kendisini yakın hissedeceği ekiple geliyoruz. Kimsenin kaybetmeyeceği birlikte yönetip, birlikte kararlar alıp birlikte uygulayabileceğimiz , en önemlisi sokağın sesini dinleyen bir ekiple geliyoruz. Bu proje tanıtım toplantısı değil. Silivri’ye yakışan bir gençlik merkezi, otoparklarımızla, kapalı Pazar alanlarımızla, kreşlerin sayısı artıracağız, emekliler lokalimiz, silivrispor’un tesisi yok, ilk yılımızda silivri’de yakışacak altyapı tesisini hayata geçireceğiz. Doğa turizmi kültür sanat faaliyetleri ve çevre dostu kent kimliği öne çıkan bir Silivri inşa etmek için yola çıktık geliyoruz. Güçlü adımlarla geliyoruz. Bizim yanımızda asırlık çınar CHP var. CHP ailemiz var. En önemli bir çift mavi gözün ışığı var. O kahramanın ışığı oldukça arkamızda başaramayacağımız hiçbir şey olmayacaktır. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. Bu birlik beraberliğimizi sonuna kadar devam ettirelim. Ben her zaman birlik ve beraberliği kurmaktan yana olmuşumdur ve her zaman olmaya da devam edeceğim. Benim için siyaset insana ve topluma dokunma sanatıdır. Vatandaşı anlama vicdani sorumluluk işidir. Şehrimizi Silivri halkıyla birlikte yöneteceğiz.

“O’cu Bu’cularla çalışmak istemem”

En önemli bir hususunda hatırlatmak isterim. Elbette bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da bizlerin birlik ve bütünlüğünü zedelemek için birtakım söylemler birtakım dedikodular olacaktır. Bunlar normaldir. Çünkü biz güçlüyüz. Bu gücümüzün herkes farkında. Sokak farkında, vatandaşımız farkında. Bizler O’cu Bu’cu diye son zamanlarda duyuyorum. Ayrıştırmaya bölmeye çalışacaklardır. Başka türlü bizlerle mücadele edemezler çünkü. Buradan bir kez daha net olarak ifade ediyorum. Benim bakış açımda O’cuymuş, Bu’cuymuş anlayışı asla yoktur olamazda. Bu anlayışa sahip olan arkadaşlarla da çalışmak istemem. Bunu da net olarak ifade etmek istiyorum.

“Silivri belediyecilik tarihin en çalışkan başkanı olacağım’

Hepiniz şehrimiz ve inandığımız değerler için mücadele ediyoruz. CHP bir kişinin, bir grubun partisi değil. Hepimizin partisidir. Çünkü CHP’nin herkesi mutlu etmek gibi bir sorumluluğu vardır. Nasıl ki ben bu yolda; Ay Yıldızlı Bayrağımıza, İstiklal Marşı’mıza ve ebedi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır biçimde Silivri için mücadele ediyorsam benimle birlikte bu ilkeler çerçevesinde yürümek isteyen herkes bu mücadelede benim yol arkadaşımdır. CHP’nin kapısı bu yolda olan herkese sonuna kadar açıktır. Benim gönlümde sonuna kadar açıktır. Ben sizlere yürüyüşümüzün başlangıcında yalnız bırakmadığınız için, adayınızdan ziyade; bir partili, bir arkadaşınız, bir kardeşiniz olarak, Silivri’nin evladı olarak gönülden teşekkür ediyorum. Sizlerin samimi desteklediğinizi asla boşa çıkartmayacağım. Göreceksiniz. Başaracağız, başaracağız. Başaracağız. Bir söz daha veriyorum. 25 belediye başkanı geldi geçti. Hayatta olanlara sağlık huzur diliyorum. Ellerinden öpüyorum. Hayatta olmayanlara rahmet diliyorum. Taş üstüne taş koyanlardan Allah razı olsun. Ben de bir iddia koydum. Silivri belediyesinde gelmiş geçmiş en çalışkan belediye başkanı olacağıma dair söz veriyorum”

Esen: 60 gün uyumak yok

Parti Meclisi Üyesi Berker Esen’de yaptığı konuşmada, CHP’nin Silivri’nin geçmişinde var olduğunu, geleceğinde de var olacağını belirterek, “Silivri çok değerli aday adaylarımız vardı. Ancak bir kişi aday olabilecekti. Anketlerde ise önde çıkan Balcıoğlu idi.. Balcıoğlu adayımız oldu ve kendisiyle iktidarı alacığız, Silivri’ye hizmet edeceğiz. Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile İBB’de yol yürüdük. Şeref Can Ayata önemli işler yaptı. Semih Ayeş ve Doruk Bulut’un önemli katkıları oldu. Silivri’yi altı dolu marka kent haline getireceğiz. 60 gün uyumak yok. Sahada olup hep birlikte çalışacağız ve başaracağız. “ diyerek birlik beraberlik mesajı verdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.