enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mesut Yılmaz’dan Almanya’nın “Soykırım” Kararına Sert Tepki

Mesut Yılmaz’dan Almanya’nın “Soykırım” Kararına Sert Tepki
03.06.2016
104
A+
A-

Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarıyla ilgili dün aldığı “soykırım” kararına sert tepki gösteren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, parlamentoların asli görevleriyle bu tür kararlarla bağdaşmadığını söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davetlisi olarak Büyükçekmece’de bulunan eski dışişleri bakanı ve başbakan Mesut Yılmaz, Alman Federal Meclisi’nin almış olduğu “soykırım” kararının siyasi bir karar olduğunu açıkladı.

 “Uluslararası Komisyon Kurulsun”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davetlisi olarak Büyükçekmece’ye gelen eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Alman Federal Meclisi’nin 1915 olaylarıyla ilgili dün aldığı kararın üzücü olduğunun altını çizerek; “Bu karar tabi ki Türkiye olarak bizi üzmüştür. Türk devleti olarak bizim bu konudaki tavrımız gayet açıktır. Biz bu olayların tarihçilere bırakılması gerektiğini gerekirse uluslararası bilim adamlarının da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından araştırılmasını savunuyoruz. Bu komisyonun ortaya koyduğu sonuçlara da herkesin saygı duyması gerektiğini savunuyoruz. Bu, Batı’nın da anlayabileceği dil de bir tavırdır. Maalesef buna rağmen birçok ülkede görüyoruz ki parlamentolar oradaki azınlıkların baskısı ve oradaki lobilerin baskısı sonucunda bu tür siyasi kararlar almaya devam ediyorlar. Almanya’da bunun son halkasıdır. Tabi ki yanlış bir karardır, tabi ki parlamentoların asli görevleriyle bağdaşmayan bir karardır. Türkiye olarak buradaki tavrımızı belirlerken kendi menfaatlerimize zarar vermemek durumundayız. Türkiye daha önce diğer ülkelere karşı nasıl bir tavır takınmışsa, Alman parlamentosunun bu kararında aynı tavrı takınmalıdır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.