enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Elveda Rumeli” Roman Oldu

“Elveda Rumeli” Roman Oldu
25.08.2015
118
A+
A-

31 Mart vakasından sonrasında başlayıp Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı sonrasındaki dönemde geniş bir ailenin hikayesini konu olan Savaş ve Ayrılık romanı ELVEDA RUMELİ, genişletilmiş 2. baskısıyla, yeni bir tasarımla, cep boy kitap konseptinde Parafiks Yayınevi tarafından yayınlandı. 1. baskısı okurlar tarafından beğeniyle karşılanan, yazılı ve görsel basında geniş yer bulan kitap, ilk olarak Ramis Çınar’ın 2. Tekirdağ Kitap Festivali’ndeki imza gününde kitapseverlerle buluştu. Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği kitap, kısa süre içerisinde yakaladığı yüksek satış rakamlarıyla da dikkat çekti.

Okurları için kitaplarını imzalayan Çınar, yaptığı açıklamada, “Savaş ve Ayrılık romanı ELVEDA RUMELİ okurlarımla buluşmaya devam ediyor. Büyük dedemin hayat hikayesinden esinlendiğim, yaşanmış hikayelerikonu alan bu romanım büyük ilgi gördü ve bu ilgi artarak büyüyor. Romanda Türkiye ve Balkanların tarihini yakından ilgilendiren ve çok fazla bilinmeyen olaylar anlatıldığı için okuyanlar etkilendiklerini söylüyorlar. Resmi tarih anlatımından farklı olarak edebiyatın, insanlara daha fazla dokunan bir yanı var. Ben de bu eserimi kaleme alırken, olabildiğince objektif davranmaya çalıştım. Olayları anlatırken övgü veya yergi içeren ifadeler kullanmaktan özellikle kaçındım. Bilindiği gibi Balkanlar etkin çeşitliliğin fazla olduğu, farklı inançlara mensup insanların bir arada yaşadıkları bir bölge. Bu halklar yüz yıllar boyunca barış ve huzur içerisinde yaşamışlardı. Savaşlar büyük acı ve felaketlere sebep oldu. Eğer halklar birbirleriyle diyalog içerisinde olursalar birbirlerine karşı olan önyargıları da ortadan kalkar. Bu anlamda sanat ve edebiyatın halkların birbirleriyle empati kurmalarını sağlayarak, barışa hizmet edeceğini düşünüyorum. ELVEDA RUMELİ, romanımı da bu düşüncenin sonucunda kaleme aldım,” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.