enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5562
EURO
34,8667
ALTIN
2.427,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İesu Akademik 2015-2016 Yılı Açıldı

İesu Akademik 2015-2016 Yılı Açıldı
28.09.2015
147
A+
A-

İstanbul Esenyurt Üniversitesi 2015-2016 Akademik yılı açılışı coşkulu bir törenle gerçekleşti.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen açılış törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, YÖK Üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, öğretim görevlileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Yerel Yönetim desteğiyle kurulan ilk ve tek üniversite olma özelliği taşıyan, yeni akademik yılda kontenjan ve doluluk oranlarını en çok artıran üniversiteler arasından ilk üçe giren İstanbul Esenyurt Üniversitesi yeni bir akademik yıla coşkulu bir törenle başladı. İlk mezunlarını veren ve çok başarılı bir akademik yılı geride bırakan İstanbul Esenyurt Üniversitesi eğitime merhaba dedi.

Protokol konuşmaları ile başlayan törende açılış konuşması yapan öğrenci temsilcisi Sosyal Bilimler Öğrencisi Mustafa İpek ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesi Prof. Dr. Cuma Bayat söz aldı.

Bayat, “ Üniversitemiz kapılarını 2013-2014 eğitim öğretim yılında 295 öğrenci ile açtı ve 2 yıl sonra bugün 170 eğitim görevlisi ve 3118 öğrenciye ulaştı. Kurucu vakıf başkanımız ve Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu sayesinde bugün dünya ülkelerinden öğrenciler üniversitemizi tercih ediyor” dedi.

Bayat’ın konuşmasının ardından söz alan İESU Onursal Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı.

Kadıoğlu, “Üniversitemizin yeni açılış yılı hayırlara vesile olsun. Bu üniversitenin açılmasında emeği geçen Nakipoğlu ve Gürlek ailelerine teşekkür ederim. Bu üniversiteden mezun olduğunuzda hepinizin ayrı bir mesleği olacak ve inanıyorum ki burdan mezun olduğunuzda hepiniz ülkemiz için hayırlı ve güzel işler yapacaksınız” dedi.

Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Ekrem İnci şunları söyledi;

İnci, “ Eğitime ve insana yapılan yatırım gerçekten geleceğe yapılmış yatırımdır. Kalkınma ve gelişmede ülkelerin en büyük gücü eğitimdir” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan YÖK üyesi Prof. Dr. Murat Tuncer, “ 2015-2016 Eğitim öğretim yılının ülkemiz için sağlıklı, huzurlu ve barış ortamında geçmesini dilerim. Üniversitenin açılmasında, kurulmasında ve bu seviyeye gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalar ardından yeni akademik yılın “ Kanser sizi bulmadan, siz kanseri bulun” konulu ilk dersi İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş tarafından verildi.

Yerel yönetim destekli ilk üniversite olması dolayısıyla alanında başarılı bir model oluşturup hızla büyüyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nin bünyesinde Sağlık, Mühendislik, İşletme ve Sanat alanlarında eğitim vermekte olan 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü bulunuyor. Geniş program seçenekleriyle akademik hayata iddialı bir giriş yapan kurum eğitim kalitesiyle dikkat çekiyor.

IMG_1596 IMG_1615 IMG_1630 IMG_1633 IMG_1644 IMG_1658

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.