enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4455
EURO
34,7397
ALTIN
2.437,68
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Büyükçekmece’de Topyekün Eğitim Atağı

Büyükçekmece’de Topyekün Eğitim Atağı
25.08.2015
101
A+
A-

Akgün: “Önceliğimiz Eğitim”

Üniversite yatırımları, spor lisesi, ücretsiz dershane hizmeti ve çocuk akademileri projeleri ile Büyükçekmece’de topyekün bir eğitim atağı başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, “Sorumluluğumuzda olmamasına rağmen bizim birinci işimiz eğitime katkı sağlamaktır.” dedi.

2016’da Eğitime Başlıyor

20’nin üzerinde okulu Büyükçekmece’ye kazandıran Başkan Akgün, yeni dönem için topyekün bir eğitim atağı daha başlatmaya hazırlanıyor. İsim tescili tamamlanan Büyükçekmece Üniversitesi için çalışmalarını devam ettiren Akgün, hazırlık aşamasında ilçede yetişen gençleri odak noktasına aldı. 2016 yılında eğitim faaliyetine başlaması planlanan üniversitede, Büyükçekmece sınırları içindeki liselerden mezun olan gençlere ayrıcalık sağlanması tasarlandı. Denizcilik ve mimarlık alanında uzman kişilerin yetiştirilmesi için hazırlık çalışmaları devam eden Büyükçekmece’de, ilçenin gençlerine yüzde yüz burs imkanı sağlanması planlandı.

Denizcilik Bilimleri Kürsüsü Kuruluyor

Eski adliye binasının yerine Aydın Üniversitesi Dişçilik Fakültesi’nin kurulması için gerekli çalışmalar yürütülüyor. İstanbul Üniversitesi’nin bir fakültesi de Kumburgaz’da eğitime başlamaya hazırlanıyor. İstanbul Üniversitesi Denizcilik Bilimleri Kürsüsü’nün kurulması için belediye hizmet binasının boşaltılması bekleniyor. Kemerburgaz Üniversitesi de Büyükçekmece’de bir fakülte açmanın hazırlığını yapıyor. Üniversite kurmak üzere çalışmalarını sürdüren MEV Okulları da Büyükçekmece’deki Doğa Koleji’nin bulunduğu bölüme yeni bir yerleşke konuşlandırmak istiyor.

Ücretsiz Dershane Hizmeti

Üniversiteye giden yolda dershanelerin kapatılması ile zor duruma düşen gençler için de bir proje hazırlayan Akgün, Halk Akademileri kapsamında ücretsiz dershane eğitimi verilmesinin altyapısını oluşturuyor. Kültür merkezlerinde ve belediye hizmet binalarında kurulacak ve gönüllü öğretmenlerin ışığında eğitim verecek ücretsiz dershaneler ile yaklaşık 20 bin öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlanmasının planlaması yapılıyor. Okul öncesinin de düşünüldüğü eğitim atağında Çocuk Akademileri projesi ile 4-6 yaş aralığındaki çocukların akademik eğitim alması hedefleniyor. Belediyenin büyük bir bölümünü oluşturduğu eğitim kadrosu ile çocukların eğilimlerine göre çeşitli eğitimler almaları projelendiriliyor.

Yatırımlar Hız Kesmeyecek

Mimaroba’da iki, Türkoba’nın Çayırlar Mevkii’nde ve Tepecik’te birer ilköğretim okulunun projelendirilmesini tamamlayan Başkan Akgün, Çakmaklı’da faaliyete geçirilecek Büyükçekmece Spor Lisesi ile Türk sporuna sporcu yetiştirmeyi hedefliyor. Eğitim konusunda Türkiye’de fark yaratan Büyükçekmece’de, eğitim yatırımlarının hiçbir zaman hız kesmeyeceğini vurgulayan Başkan Akgün, “Vatandaşlarımızın her yaşta kendilerini eğitebilecekleri tesisleri Büyükçekmece’ye kazandırarak, okuma-yazma oranında Türkiye’de fark yaratan ilçemizde, eğitim çıtasını daha da üst seviyelere taşımak üzere çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Eğitim, yerel yöneticilerin sorumluluk alanlarında değildir. Ancak, birinci önceliğimizi her zaman eğitimden yana kullandık. Bu duruşumuz her zaman devam edecek.” dedi​

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.