enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Balyoz Davası’nda Silivri’den İlk Tahliye

Balyoz Davası’nda Silivri’den İlk Tahliye
25.08.2015
79
A+
A-

Balyoz davasında 6 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Hakan Büyük, yattığı süre göz önüne alınarak denetimli serbestli olarak tahliye edildi.

6 YILLIK HAPİS CEZASI ONAYLANMIŞTI

Emekli Albay Büyük’ün 6 yıllık hapis cezası onanmıştı. 29 Nisan 2011 tarihinde tutuklanan Büyük 3 yıldır cezaevindeydi. İnfaz yasası gereği son 1 yılı adli denetimli olmak üzere 4 yıl cezaevinde kalması gereken Büyük için avukatı Hüseyin Ersöz, Silivri infaz hakimliğine başvurarak denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasını talep etti. 28 Nisan’da talebi kabul eden mahkeme Büyük’ün tahliyesine karar verdi. Böylece Büyük, cezaevinde kalması gereken süreyi doldurarak dışarı çıkan ilk hükümlü oldu. Cezasının bir yılını adli kontrol ile dışarda geçirecek olan Büyük, bir yıl sonra ise cezasını çekmiş olarak tamamen serbest kalacak.

SANIKLAR ARASINDA EN AZ HAPİS CEZASINI AKLMIŞTI

‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlamasıyla 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Büyük, sanıklar arasında en az hapis cezasını almıştı.

Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde Balyoz ile ilgili belgeler ele geçirilmişti. Buna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ve Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş’ın da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 28 şüpheli hakkında, ‘darbeye eksik teşebbüs’ suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.