enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

TAVAK ÜNİVERSİTESİNE KÖTÜ SÜRPRİZ

TAVAK ÜNİVERSİTESİNE KÖTÜ SÜRPRİZ
25.08.2015
118
A+
A-

Eylülde başlıyorduk!

Silivri Belediye Meclisinde Gümüşyaka Mahallesi’nde daha önce Tavak Üniversitesi’ne verilen yerlerin tahsisinin iptal edilmesi  ve bu yerlerin Aydın Üniversitesi verilmesi  gündeme geldi.  Toplantıda bu madde üzerinde hiçbir görüşme ve tartışma olmadı.  Meclis toplantısı sonrası telefon ile bilgisine başvurduğumuz  Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen meclis gündeminde böyle bir maddenin olduğundan haberdar olmadıklarını dile getirerek “Biz uzun zamandır ek binada inşaatı başlatmak için çalışma yapıyorduk. Daha önce yaptığımız girişimler neticesinde Ocak ayında ek binanın hizmetine başlayacaktık. Fakat teknik danışmanımız yapılan şartnameyi beğenmediği için ilk anlaşmadan vaz geçtik.Bunun üzerine yeni bir şartname düzenleyerek üç firmadan teklif aldık.  Mustafa Uzunlar’ın firmasıyla 11Trilyon 700 bin TL ye inşaata Eylül Ayı’nda başlamak üzere anlaşma imzaladık”dedi.

Silivri kaybeder

Şartnemeye göre ek binanın 11.000 metre karesi tamamlanacağını  ve 600 öğrenci ile TAVAK olarak İktisadi ve Politik Bilimler Fakültesi, Hukuk ve Avrupa Hukuku Fakültesi, Kültür ve Kitle İletişim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi dalında 2015’in ekim ayında öğrenime başlayacaklarını ifade eden Prof Dr. Faruk Şen açıklamasına şöyle devam etti. “ Hatta Eczacılık ve Dişçilik için de izin girişimlerimiz oldu. Sanavol İlaç Fabrikası ile Eczacılık dalında işbirliğine gitmek için anlaşmıştık. Bu aşamaya kadar gelmiş bir işin böyle sonlandırılmasına anlam veremiyorum. Gecikmeden ötürübizimde kusurlarımız olabilir ama böylesine önemli bir nüniversitenin eğitime başlamasına ramak kalmışken  yer tahsisinin iptal edilmesinden dolayı biz bir şey kaybetmeyiz.  Kaybeden Silivri nolur. Avrupa da 13 tane partneri olan bir üniversitenin Silivri’ye vereceği çok şey olduğunu düşünüyorum. Karar Silivri Belediye Başkanı  Özcan Işıklar’ın.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın meclis gündemine sunulan bu teklif ile ilgili ne diyeceği merak ediliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.