enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5160
EURO
34,8277
ALTIN
2.427,02
BIST
9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

AK Parti’den Silivri çıkarması!

AK Parti’den Silivri çıkarması!
25.08.2015
108
A+
A-

AK Parti, önceki gün Silivri sahilinde yaklaşık 10 bin kişiyle bir iftar programı gerçekleştirdi. Rekor düzeydeki katılımı ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İBB Başkanı Kadir Topbaş, Silivrililerle sohbet etti. İftar programına katılanlar arasında; Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca da vardı. 

Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, iftar sonrası sahilde kurulan Ak Nokta standında partiye yeni katılanlara rozetlerini taktı. Sahilde Silivrililerle sohbet eden kurtulmuş, daha sonra ilçeden ayrıldı.

İftar sonrası Silivri’ye gelen İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2004-2009 tarihleri arasında Silivri’ye 925 Milyon TL yatırım yapıldığını hatırlatarak, önümüzdeki süreçte de ilçeye metro getirmek istediklerini söyledi. Altyapı çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizen Topbaş, şöyle konuştu: “Altyapıdan ulaşım sistemlerine kadar yatırımlarımız devam ediyor. Hiç unutmuyorum 2005 yılında buradaki sanayi bölgesine 45 günde 18 kilometrelik mesafeden doğalgaz getirdik. Bize mali geri dönüşümünün yıllar sonra olacağını bilerek bu yatırımı yaptık. Çünkü sanayi demek, Türkiye’nin geleceği demekti. Silivrilerin istihdamı demekti. Silivri’nin merkezinde ve köylerinde de doğalgazı yaygınlaştırdık.”

Metro müjdesi

İstanbul’a yılsonuna kadar 60 milyar TL yatırım yapmış olacaklarını kaydeden İBB Başkanı Kadir Topbaş, söz konusu rakamın bir devlet bütçesine denk olduğunu dile getirdi. Topbaş, “Silivri’ye metro dediğimizde kimsenin hayallerinin bile ulaşamayacağı bir şeyi ifade ettik. Bunu ancak biz yaparız ve adımlarını atıyoruz. Projelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Metroyla Silivri yazlık bir sayfiye yeri olmaktan çıkacak, İstanbul’un merkeziyle buluşmuş olacak. Sizlerden aldığımız destekle bunu süreleri de kısaltarak hayata geçirmek istiyoruz. Belediye olarak kaynaklarımız ve borçlanma imkânlarımız var. Yıllık bütçemizi yüzde doksan sekiz oranında gerçekleştiriyoruz. Kamu kuruluşu olarak özel sektörde bile zor olan bir şey başarıyoruz. Çünkü kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz. Lütfen okuyunuz, bunlar sizlerin kaynaklarıyla yapılmış işler. Ve yarın bunların hesabını sandıkta bize sorun. Bunun hesabını vermeye hazırız. Şu Silivri’ye yaptığımız yatırımları ilçe belediyesi kendi bütçesiyle yüzyılda yapamazdı” şeklinde konuştu.

Boğluca’da sandal sefası

Boğluca Deresi’nde de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan İBB Başkanı Topbaş, şunları söyledi: “Öyle bir düzenleme yapalım ki, sandallar burada dolaşsın. Keyif alınan, nefes alınan bir gezi alanına dönüşsün. Şu anda deredeki çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Denize döküldüğü noktada 40 metre genişliğe ve 1,5 metre derinliğe ulaşacak dere, E-5’in altında da 85 santimetrelik derinliğiyle içinde sandalların dolaşacağı, etrafında kafelerin olduğu temiz bir su haline gelecek. Düzenlemelerden sonra çocuklarımız, gençlerimiz derenin çevresinde etkinlikler yapabilecek. Şu ana kadar projeye 62 milyon TL harcadık, çevre düzenlemelerine daha da harcayacağız. Silivri için değer diye düşünüyoruz.”

Marmara atık sulardan kurtuluyor

İstanbul’un bütün sahillerinde olduğu gibi Silivri’nin de derelere, denizlere akan atık sularını ileri biyolojik arıtmalarla temizlemenin adımlarını attıklarını hatırlatan Kadir Topbaş, “Yerin 22 metre, denizin 8 metre altından dev tüneller inşa ederek atık suları, ihalesi yapılacak olan Selimpaşa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne bağlıyoruz. 22 kilometrelik kanal kazıları bitmek üzere. Bir gram pis su denizlere ve derelere girmeyecek. Ambarlı’da yaptığımız ileri biyolojik arıtma tesisi de devreye girdi. 2,5 milyon insanın yaşadığı Bahçeşehir, Başakşehir, Hadımköy, Avcılar’dan aldığı bütün atık suları biyolojik arıtıyor. Birileri kirletti, biz temizliyoruz. Şu anda Silivri’nin bütün sahilleri denize girilemeyecek kadar kirli. Marmara sahillerini tertemiz yapacağız. Çevrecilik bu demek, gelecek bu demek” şeklinde konuştu.

Topbaş, daha sonra Silivrililerin Ramazan Bayramını kutlayarak ilçeden ayrıldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.