enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5461
EURO
34,8989
ALTIN
2.435,42
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Rüzgâr Gibi Geçti

14.06.2016
296
A+
A-

Bir genel kurul ancak bu kadar rüzgâr gibi gelir geçer. Geçtiğimiz hafta sonunda Silivrispor’un genel kurulu vardı, Genel kurulda gerçekten her şey yerindeymiş, sorun yokmuş gibi davranıldı. Ama bazı şeyler yapılan konuşmalarda ortaya çıkıyor. Ya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkların, eski başkan İhsan Atun’u koruma politikasına ne demeli. Genel kurulun bir an evvel bitmesi üzerine yapılan konuşmalar. Yapılan dedikodulara verdiği cevaplar. Anladığımız kadarıyla yeni başkan Ümit Kalko ve yeni yönetim kurulu kucaklarına bir bomba almış gibi oldular.

İstanbul’un güzide kulüplerinden Silivrispor’un genel kurulu geçtiğimiz hafta sonunda yapıldı. Bu genel kurul neden bu kadar önemli duruma geldi bir bakalım. Genel kurul öncesi bir iş adamına bu görev altın tepsi ile önerilirdi. Bu gündeme geldi ve Silivri bir anda ayağa kaktı. Mete Çetinkaya isimli bir iş adamı ile toplantılar yapıldığı, borçların ödenmesi konusunda mutabakata varıldığı yazıldı çizildi. Bu konuşmalarda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve diğer spor adamları yok muydu ? Her konuda anlaşma sağlanmamış mıydı?  Sonra ne oldu Silivri ayaklandı. Sanki bu kulübü Mete Çetinkaya sırtına yükleyip götürecekmiş havası yansıtıldı. Bu kulüp dernek, AŞ değil bunu kimse anlayamadı mı?. Eğer yanlış giden bir şey olursa üyeler elinizde, alırdınız bu benim sadece naçizane fikrim. Ben Mete Çetinkaya’yı tanımam ama şunu söylemekten çekinmem. Spor kulüplerine destek olanlara her zaman saygım vardı ve olmaya da devam edecektir.  Peki, bu toplantı neden yapıldı o zaman ve bu toplantıda neler konuşuldu neden açıklanmıyor. İş adamı Mete Çetinkaya’nın olmazsa olmaz istekleri mi vardı? Yoksa maddi yönden bir anlaşmazlık mı oldu?

Gelelim genel kurula; Eski Başkan İhsan Atun’un genel kurulun açılış konuşmasındaki ince nüanslara.  Hata yaptım kelimesini söylemesi güzel ve özeleştiri. Neyde hata yaptığını söylerken sadece teknik kadroda yaptığını söyledi. Bunu da kabul edelim, faaliyet olarak konuşulduğunda diğer branşların kapatılması kimsenin umurunda olmadı. Kulübün borç yükünün artması kimsenin umurunda olmadı. İki sene üst üste alınan başarılardan sonra geçtiğimiz sezon ligde kalmayı son anda sağlaması kimsenin umurunda değil. Hatta ligde kalmanın da bir başarı olduğunu söylemesi benim çok dikkatimi çekti. Bu kadar geliri olan bir kulübün bu kadar zor duruma düşmesine inanın çok üzüldüm. Demek ki yönetim bazındaki sorunlar daha çok.

Bütçe konusu benim kafamda bir sürü soru işareti bıraktı. Hatta bir kişi kalkarak kalbimizde ve gönlümüzde aklanmadınız Başkan diyince bir an ortalık gerilir gibi oldu ama noktayı koyan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar oldu.  Belediye Başkanı Işıkların yaptığı konuşmada Silivrispor’a sahip çıkması gerçekten güzel, bu konuda kendisini tebrik ediyorum ama üyelerin bilmesi gereken ve bazen de eleştirmesi gereken genel kurul alanlarıdır. Etrafta konuşarak dedikodu yapmaları çok daha iyi bir şey değil. Bence bu konuşmayı yaparken, üyelerin de konuşmalarına ve eleştiri yapmalarına izin verecekti. Yaptığı konuşma ile bütün eleştirileri keserek, Eski Başkan İhsan Atun’u koruma altına alması herkesin kafasında soru işareti bıraktı.

Ümit Kalko ve yönetimin işi zor

Bunu söylemek zorundayım.  Bunu nereden anladığıma gelince kapanış konuşmasını yapan yeni başkan Ümit Kalko’nun bazı kullandığı cümleler dikkatimi çekti. İlk sene borçlarla ilgili yapılandırma ve uzun vadeli ödemeler yapılacağı, Borcun üzerine borç bindirmeden transfer yapılarak bu sezon şampiyonluğa oynayacak bir ekibin oluşturulmayacağı sinyali. Eski yönetimde bulunan bazı kişilerin kişisel hesaplarına, kulübün borcu yüzünden haciz konulması ve bunların öncelikli olarak çözüleceği, Silivri belediye Başkanının kendilerine destek olacağı konusunda söz almaya çalışması ve daha birçok cümle…

Şimdi o konuşmaların yerine borçları ödenerek, şampiyonluğa oynayan bir takım kuracağız, Silivrispor’u daha iyi yerlere getireceğiz, başarıdan başarıya koşacağız cümlelerini beklerdim. Ama anlaşılan o ki Ümit Kalko ve yönetim kurulu zor bir işin içine girmişler. En büyük avantaj olarak gördüğüm ise taraftar grubu KASABA. Silivrispor’a nasıl sahip çıktıklarını genel kurul öncesinde Hem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıkları, hem de yeni başkan Ümit Kalko’yu nasıl karşıladıkların gördüm. Sadece o değil türbinlerdeki itici güç gerçekten önemli.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.