enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İYİ PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

20.11.2017
158
A+
A-

Meral Akşener liderliğindeki hareket için parti kurulmadan önce bir yazı yazmıştım. Parti kurulup ismi belli olduktan sonra da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ahlat Gezisi, Ankara Genel Merkez Açılışı ve Edirne gezisine katıldım.

Üç ayrı şehir ve üç ayrı organizasyon İyi Parti’yi değerlendirmem adına ciddi kazanımlar sağladı. Parti kuruluş aşamasında herkes gibi bende kurucular kurulu ve GİK’de yer alacak isimleri merak ettim. Vitrin çok önemliydi. Güzel söylemler acaba eyleme dönüşekcek miydi?

DENGELER KORUNMUŞ

Önce parti kurucular kurulu açıklandı doğal olarak. İki yüz kişiyi dikkatlice inceledim. Gerçekten de söylemleri destekleyen bir yapıda bir kurucular kurulu oluşturulmuştu. Sıra GİK’e gelmişti. Genel İdare Kurulu da çok özenle hazırlandığı açıklandığı zaman dikkatimden kaçmadı. Dengeler muhafaza edilmiş, siyaseten tanınmış ve her kesime mesaj verecek isimlere önemli görevler verilmişti. Yani kurucular kurulu ve GİK’e baktığınız zaman siyasetten biraz anlıyorsanız, İYİ Parti’nin MHP’ye karşı kurulmuş alternatif parti değil, merkeze hitap eden, herkesi kucaklayacak yapıda bir parti olduğunu hemen anlıyorsunuz.

HALKIN İLGİSİ GİDEREK BÜYÜYOR

Parti kurulmadan önce yazdığım yazıda Akşener hareketinin siyasette bir sinerji yarattığını belirtmiştim. Ahlat, Ankara ve Edirne’de ise bu sinerjiyi yaşayarak gördüm. Ülkemizin doğusunda, ortasında ve batısında ki üç yerde yapılan organizasyonlarda umduğumun üzerinde kalabalıklar ve Akşener’e olan büyük ilgiyi gördüm. Yani İyi Parti ülkenin her yerinde var. Hem de kimsenin tahmin etmediği kadar var. Her gittiği yerde ziyaretler yapan Akşener yoğun ilgi ve oluşan büyük kalabalıklardan dolayı, ziyaretler miting havasında geçiyor. Sayın Akşener’e gönül vermiş önemli ve bölgemizde ki isimler olan Koray Aydın, Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Ayfer Yılmaz, İsmail Ok, Ruhat Mengi, Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Ethem Baykal, Musavvat Dervişoğlu, Hayati Arkaz, Özcan Pehlivanoğlu, Ayhan Bölükbaşı, Günay Kodaz, Niyazi Uyar bu gezilerinde yalnız bırakmıyor.

AKŞENER FAKTÖRÜ

Edirne’deki Akşener’e olan ilgiyi çok doğal karşılıyorum. Kendisi gibi bölge halkının göçmen ve demokrat olması Sayın Akşener’e ilgiyi katlıyor. Edirne gezisi bir kez daha gösterdi ki Trakya İYİ Parti’nin kalesi olmaya namzet.

Her üç gezide de gördüğüm en büyük özellik her kesimden insanın Sayın Akşener ile el sıkışıp ve fotoğraf çektirmesi. Gençler ve kadınların Akşener’e ilgisi çok fazla. Her kesimden gelen bu tür talepleri reddetmeyen , herkesle tokalaşıp, kucaklaşıp, fotoğraf çektiren Akşener gittiği her yerde sempati toplamaya devam ediyor.

Sanırım Akşener’in bir kaç gezisi sonrası diğer siyasi parti liderleri de çizmeleri giyip sahaya inmeye mecbur kalacak. Akşener sayesinde siyaset artık salonlarda sıkışıp kalmayıp tekrar sokağa taşacak gibi görünüyor.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.