enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
34,7876
ALTIN
2.435,15
BIST
9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MÜSTEAR ADLA YAZI YAZMAK

29.09.2018
113
A+
A-

Yirmi beş yıldır çeşitli platformlarda, dergilerde, gazetelerde yazıyorum. İnternet üzerinde kendi sitemde yazıyorum. Oradan alıntılanıyor. Çok da takip edemiyorum. . . .

Şimdiye dek hiç bir yazımın altına bir başka isim koymadım. Şimdiye dek hiç bir yazımda mahlas ya da müstear ad kullanmadım. Her yazımı, altına adımı yazmak üzere yazı yazarım. Bu durumun bir tek istisnası; kamuya ait bir dergiydi. Aynı sayıda üç yazım alınmıştı. Birine eşimin diğerine oğlumun adını yazdılar. Hepsi bu. . . .

Takipçilerim bilir, piyasada yazar diye nam yapmış çoklarından iyidir kalemim. Ama bu kalemi ‘sipariş verilir’ endişesi ile bir mevkuteye teslim etmedim şimdiye dek, bir köşe tutmadım. Çünkü konjonktüre göre yazmam ben… Kendi pusulama göre yazarım. Vicdanımdan başka yerden emir almam. . . .

Böylelikle hür olmanın tadını sonuna kadar çıkartıyorum. Zihnimden döküleni, gönlümden geçeni hür bir şekilde ifade ediyorum. Ben buradan birilerine ‘ayaktakımı’ diyorum, sınırlar ötesinden ses verip ‘buradayız’ diyorlar. Ben bu kalem ile o kadar çok iş yaptım ki… . . .

Bir takım işsiz güçsüz adamlar, ‘Kanjal anmaları’ dolayısıyla yazılmış, altında başka bir isim olan bir yazının bana ait olduğuna dair bir intiba uyandırmak üzere birilerini arıyorlarmış. Benim de kendileri gibi başka isimlerin ardına saklanıp ona buna söylenebileceğimi düşünüyorlar. E hesap edemiyorlar aramızdaki farkı… . . .

O yazı benim değil… Çünkü ben hayatım boyunca müstear ad kullanmadım. . . .

Ama o yazı bir kere daha gösterdi ki Sizin sizden başka düşmanınız yok, Siz birbirinize düşman olarak yetersiniz, Siz içine tefrika düşmüş bir topluluksunuz, Siz içinde makul bir tek insanı barındıramayacak ölçüde ilkel adamlarsınız, Siz şu vesile ile düştüğünüz durumu bile fark etmekten acizsiniz. Parçalandıkça parçalanıyorsunuz…

Ayrıldıkça ayrılıyorsunuz. Ömrünü adadığı davasından vuruyorsunuz içinizdeki saygın insanları. Örgütlü yapılarınızı itham ediyorsunuz. . . .

Bir beygir, iki işsiz genç yetiyor sizi tar ü mar etmeye… Bu yüzden siz hiç kimse tarafından hiç bir şekilde ciddiye alınmıyorsunuz, Siz sadece birbirinizi ısırıyorsunuz. İnhirafınızı göremiyorsunuz. Öyle içler acısı bir haldesiniz ki. Benliğinizden başka tanrı tanımıyorsunuz. Lanete uğrayıp taşa dönüştüğünü fark edemeyen munkarizler gibisiniz. . . Hala uyanmayacak mısınız? Hala aymayacak mısınız? . . .

Hulusi ÜSTÜN

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.