enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri’de Yaşamak…

13.12.2016
201
A+
A-

İstanbul Proje Finance A.Ş Yönetici Asistanı

MASKOOP Otomotiv Eğitim ve Üretim Kompleksi Dergisi Sponsor Sorumlusu

 

Silivri’de yaşayan biri olarak yazmak istedim sizlere. İçinizden biri olarak; sadece bu sıfatla,  tek bir perspektiften…

Belki uzun yıllar olmadı; ama 3 koca yılımı bu şehirde geçirdim ben. Hani derler ya “İnsanın doğduğu değil, doyduğu yerdir memleketi.” diye. İşte ben de sonunda ailemle burada doydum.

Silivri’ye geldiğimde  bir üniverste öğrencisiydim. Daha o günlerde  Silivri’nin sanayicilik anlamında çok hızlı gelişecek bir yer olduğunu anlamıştım. Sokak lambarında, otobüs duraklarında mavi yaka için iş ilanları vardı. Öyle ki annem ilk gittiğimiz fabrikada işe başlamıştı. Seviyordum bu şehri. Sakindi, nefes almama yardım ediyordu sanki.

Günler ayları,  aylar yılları kovalarken ben de okulumdan mezun oldum. Bir süre ne yapacığımı düşündükten sonra bir iş bulup çalışmaya karar verdim. Ve arayışa başladım. Haftalar geçti, aylar geçti; fakat mezun olduğum okul İstanbul Üniversitesi İşletme Fakülesi iken ben bir iş bulamadım. Artık mutsuzdum. Belki mavi yaka olarak bile çalışabilirdim. Aklımdan geçen onlarca iş planı varken ben bu arayışta kaybolmuştum. Kendimi dalından kopmuş rüzgarda savrulan bir yaprak gibi hissediyordum. Benim için mevsimlerden sonbahardı…

Bir akşam yine internette gezinirken yeni bir ilan gördüm ve umutsuzca başvuru yaptım. Yarınki gün telefonumun çalmasıyla uyandım. Ve telefon da şimdi çalıştığım İstanbul Proje Finance A.Ş.’den geliyordu. İş görüşmesi, işe başlamam çok hızlı gelişti. Öyle ki hatırlayamadığım şeyler var. Belki de sevinçten…

Bu şirketi seviyorum. Sevme nedenim bir tane değil. Çalışanların samimiyeti, buranın beni çok çabuk kabullenişi, inançlarıma verilen değer, gördüğüm saygı… Saydıklarımın yanında şu an üzerinde çalıştığımız proje de beni ayrıca çok mutlu ediyor. Burada çalışma isteğimi her geçen gün daha da artıran bir proje bu.

MASKOOP (Maslak İstanbul Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi)’un desteklediği, İstanbul Proje Finance A.Ş bünyesinde ilk adımları atılan proje İstanbul içindeki, özellikle Maslak ve İkitelli’de bulunan sanayi sitelerinin şehir dışına, Silivri-Alipaşa bölgesine taşınmasını içeriyor. Bununla beraber projede bulunan sosyal alanlar, eğitim kurumları, hastane ve cami gibi yapılar ile sosyal yaşam destekleniyor.

Silivri gibi sakin, nefes alınan bir yerde kim yaşamaya devam etmek istemez ki? Ama diğer bir yandan da gördüğü eğitimin karşılığını almadan, çalışmak istediği alanda iş bulamadan yaşamayı kim ister ki? Yaşadığı yerin güzel havasında istediği işte kavrulup kendini pişirmeyi kim tercih etmez ki? Biz bu soruların cevaplarında “Silivri”li cümleler bulunsun istiyoruz. ‘Şehrimize yeni istihdam kapıları açalım ve benim gibi nice körelmeye yüz tutmuş gençler artık paslanmasın’ düşüncesiyle projemizde her ince ayrıntıya büyük bir önemle odaklanıyoruz. Öyle ki projeyi bana en çok sevdiren sebep de bu. Kimse benim gibi uzun zaman bir iş için beklemesin istiyorum.

MASKOOP Otomotiv Eğitim ve Üretim Kompleksi projesi doğrudan 20 000, dolaylı olarak da 60 000 kişiye iş imkanını içeriyor. İş imkanları yanı sıra teknik eğitim veren ve yerinde öğrenmeyi sağlayan eğitim kurumları sayesinde mesleki yeterliliği tam olan bireylerin yetişmesine de önayak bir proje olacak.

Proje Silivri’ye ayrıca çok büyük kazanç sağlayacak. Sanayiciliğin yanında otomotiv sektörünün kalbi de gelecek dönemde proje sayesinde Silivri’de atacak ve bölge başına düşen milli gelir oranı artış gösterecek.

Kısacası bu proje Silivri’ye sanki bir hediye gibi. Böyle bir projenin Silivri’de yapılıyor olması beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü doyduğum bu memlekette yaşamaya devam etmek istiyorum. Neden benim gibi körelmeye yüz tutmuş olanlar da burada yaşamayı tercih etmesin ki? Daha yaşanabilir bir Silivri için proje tercihini bu ‘memleket’ yapan MASKOOP ve İstanbul Proje Finance A.Ş Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.