enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BANA GÖRE SİLİVRİ’NİN ADAYLARI

15.11.2018
168
A+
A-

Yazsak olmuyor, yazmasak olmuyor. Bora Balcıoğlu’nun CHP’den belediye başkanlığına aday adayı müracaatını yapmasının ardından yazdığım köşe yazısından sonra Bora kardeşim sanırım bana küstü. O gün ortaya koyduğum iddianın arkasındayım.CHP’de nefesler tutulup adaylık için seçim toto oynarken ben yine CHP’den çıkacak olan adayı net bir şekilde ifade edeceğim. Yine bazı dostlarım bu konuda bana kızabilir, yada darılabilir fakat sonuç benim tahmin ettiği gibi çıktığında sanırım bana hak verip, kırgınlıkları geride bırakacaklar. Bu süreçte bana kırılan dostlarıma da anlayış göstereceğimi baştan belirtip CHP ile son noktayı koyup 2019 yılında yapılacak olan genel seçimlerde CHP’nin adayının Özcan IŞIKLAR olacağını net olarak ifade edeyim. CHP de bunun dışında ki tüm beklentiler boşa çıkacak bana göre.

AK PARTİ’DE DE ADAY BELLİ OLDU

CHP’de ki adayın Işıklar olacağını bir çok kişi tahmin ediyor olmasına karşın , seslendirenler fazla yok. Işıklar’ın adaylığı CHP’de sürpriz sayılmaz çünkü. Asıl sürpriz bana göre Ak Parti’de yaşanacak. Ak Parti’de Normal şartlarda 12 Kasım Pazartesi günü belediye başkanlığı aday adaylığı için son gündü. Öğle saatlerinde gelen bir açıklamayla da adaylık müracaatlarının 16 Kasım a uzatıldığı duyuruldu. Pazartesi günü öğle saatlerine kadar Ak Parti’de iki isim öne çıkıyordu, Metin Karakaş ve Hüseyin Turan. Ümit kalko beklenen müracaatını yapmadığı gibi, ortadan kayboldu. Kalko’nun adaylıktan çekildiği haftalar önce zaten netletmişti.Herkes ‘ Metin Karakaş mı yoksa Hüseyin Turan mı Ak Parti’nin belediye başkan adayı olacak ‘ diye fal bakarken gündeme Sami Barlas ismi düştü. Daha sonrada aday olmayacağını söyleyen Tahir Sert’ de aday adaylığı için müracaatını yaptı.

SÜRPRİZ AK PARTİ’DEN GELECEK

Ak Parti’de mevcut isimlere bakıldığında doğal olarak bir çok kişi Karakaş, Turan ve Sert’in adaylık için öne çıktığı düşünür. Fakat bu aday adayları ismlerini gördükten sonra benim için Ak Parti’nin adayı netleşti. Metin Karakaş : Parti de yıllarca maddi ve manevi her şeyini ortaya koyarak insan üzeri mücadele etti. Fakat İl teşkilatın da karadeniz lobisi ile bir türlü yıldızı barışmadığı için, Silivri de başkan adayı olamadı.Bana göre bu isimler netleşince de adaylık şansı çok azaldı. Tek şansı Numan Kurtulmuş’un İstanbul Büyükşehir adayı olması.

HÜSEYİN TURAN :

Ak Parti’den 2004-2009 yılları arasında belediye başkanı seçildi ve ekibiyle Silivri’ye büyük hizmetlere imza attı. Silivri Belediye bütçesiyle belkide 20 yılda yapılamayacak hizmetleri hükümet desteğiyle 5 yıla sığdırdı. Beldelerin kapatılmasıyla 2009 da ki yerel seçimleri kaybedip Silivri’yi tekrar CHP’ye kaptırdı. 2014 seçimlerinde de aday adayı olmasına karşın, aday gösterilmedi. Pazartesi gününe kadar da 2019 seçimleri için Ak Parti’de başkanlık için en güçlü isimlerden biriydi. Aday adaylarının netleşmesiyle de bana göre şansı çok azaldı.

TARIK BİLGİN : Cesaretinden dolayı tebrik edeceğim bu kardeşimizin adaylık için şansı bana göre hiç yok.

TAHİR SERT :

Ak Parti Silivri’de en büyük oy oranına Tahir Sert ile ulaştı 2014 yerel seçimlerinde. Fakat seçim sonrası sırra kadem bastı. Sadece zaman zaman ortaya çıkarak Silivri’de boy gösterdi. 2019 da aday olma yönünde çaba sarf etmedi. Yinede aday adayları netleşene kadar ‘Reis’ten direkt aday olarak gelebilir beklentisi yok değildi. Aday adayları netleştikten sonra bana göre Sert’in hiç şansı kalmadı. Çünkü elindeki en büyük koz olan ‘ Yerli aday ‘ kozu Sami Barlas’ın aday adayı olmasıyla ortadan kalktı.

SAMİ BARLAS :

Bir kaç kere ismi partide başkan adaylığı için dillendirilmesine karşın ciddi olarak hiç girişimde bulunulmadığı için ilk duyduğumda benim içinde sürpriz oldu. Sonra parçaları yerli yerine koyunca aslında Sami Barlas’ın sürpriz değil , il ve ilçe nin aradığı formattaki isim olduğunu gördüm. Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı Silivri’de mevcut klasik adayların dışında bir isim arıyordu. ilçe teşkilatı da İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş başta olmak üzere bir çok ismi gündemine almış, isimleri değerlendirmişti. Sanırım İl ve İlçe teşkilatı uzun bir değerlendirme sonucu Sami Barlas isminde netleşti ve son dakikada Barlas’ı ikna edip yarışa soktu. Yüksek okul mezunu ve Silivrili olması,Ak Parti’de iki dönemdir ilçe teşkilatın da mahallelerden sorumlu olarak ekibiyle başarıyla görev yapması, saygın bir esnaf olması, ılımlı kişiliğiyle sanırım ilçe ve İstanbu İl Teşkilatı’nın adayı olarak yarışa girdi Sami Barlas. Eğer biraz Ak Parti’yi ve Sami Barlas’ı tanıyorsam %99 Ak Parti Mart ta yapılacak seçimlere CHP adayı Özcan Işıklar’ın karşısına Sami Barlas’la çıkacak.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.