enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SEYİTHAN İZSİZ DENGELERİ BOZABİLECEK Mİ?

11.04.2023
103
A+
A-

Seçimlere yaklaşık bir ay kaldı. Cumhurbaşkanı adayları netleşti ve partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. Milletvekili listeleri sürprizlerle dolu. İstanbul 3. Bölge de’de öyle sürpriz bir isim listelerden çıktı ki herkesi ters köşe yaptı.

Yıllardır Esenyurt’da ticaretle uğraşan siyasete de uzak olmayan . Eğitimini siyaset bilimi üzerine yapan, Beylikdüzü AK Parti’de ilçe başkan yardımcılığı yapan, meclis üyesi adayı olan Ak Parti siyasi kimliği ile bilenen Seyithan İZSİZ İYİ Parti 3. Bölge 2. sıradan Milletvekili adayı gösterildi.
Seyithan İZSİZ Vanlı bir ailenin oğlu. Şirketlerinde 3000’den fazla personel çalışıyor. STK’larda ciddi görevler aldı. Van Dernekleri Federasyonu Başkanlığı, Van Spor Kulübü Başkanlığı gibi ciddi görevlerde bulundu. Dediğim gibi Vanlı Muhafazakar Kürt bir ailenin başarılı genç bir evladı. İYİ Parti’de hiçbir siyasi geçmişi olmamasına karşın, 2. sıradan milletvekili adayı gösterilmesi herkes gibi İYİ Parti camiasında da şok etkisi yarattı.
Esenyurt bilindiği gibi 983.571 kişi ile nüfus olarak Türkiye’nin en büyük ilçesi konumunda. İlçede yaklaşık 650 bin seçmen var. Bu yüzden 3. Bölgede bu anlamda seçimin kaderini etkileyecek ilçelerin başında . Şimdi akıllara gelen soru şu ; Seyithan İzsiz başarılı bir iş adamı olarak , Muhafazakar Kürt Kimliğiyle, bölgedeki dengeleri bozabilecek mi?
Sayın İzsiz adaylığı açıklandığı günün akşamı dostlarıyla yaptığı toplantıda yapacağı katkıyla bölgede İYİ Parti’ye iki milletvekili kazandıracağı iddiasında bulundu. İddianın gerçekleşme ihtimali var mı, var. Bu Sayın İzsiz’in seçimlerde göstereceği performansa bağlı tabi ki.
Esenyurt’ da 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti % 8.4 ol almıştı. 3.Bölgede de % 10 alarak 3 milletvekili çıkarmıştı. Milletvekili sıralamasında 2. Sırada bulunan Seyithan İZSİZ ciddi bir çalışma yapıp Esenyurt’taki İYİ Parti oylarını arttırıp % 20 lere çıkardığı taktirde kesinlikle en az bir milletvekili , yada iki milletvekilliği katkı sağlayabilir.
Ama Sayın İzsiz’in karşısında iki önemli rakip olduğunu unutmamak gerekir. Esenyurt’da iki dönem belediye başkanlığı yapmış Necmi Kadıoğlu ve Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Ak Parti 3. Bölgeden milletvekili adayı oldular. Sayın Kadıoğlu’nun Esenyurt’da ciddi bir karşılığı olduğu biliniyor, Sayın Yapıcıoğlu’da bölgedeki Muhafazakar Kürt oylarına etki edebilecek bir isim. Bu iki dişli rakip karşısında Sayın İzsiz’in işi zor görünse de, bölgede yaşaması, STK’larda ciddi çalışmalar yapması ve çok ciddi istihdam sağlaması ona avantaj sağlayabilir.
Şimdi hepimiz 14 Mayıs 2023 de yapılacak seçim sonuçlarına bakıp , kimin ne kadar katkı sağladığını göreceğiz. Eğer Sayın İzsiz ‘ nasılsa 2. Sıradayım, kesin vekilim ‘ diyerek yan gelip yatarsa İYİ Partiye hiçbir katkısı olmaz . Fakat çok uzun yıllar öncesinden tanıdığım Seyithan İzsiz girdiği her işte iddia sahibidir, İYİ Parti vekil adaylığı sürecin de de gerekli çalışmaları yapıp, partiye ciddi katkı sağlayacağını umut ediyorum. Yaşayıp göreceğiz, bakalım Seyithan İzsiz bölgede dengeleri değiştirebilecek mi?

ETİKETLER:
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.