enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

CHP VE BORA BALCIOĞLU

17.10.2018
166
A+
A-

Yerelde adaylık yarışı Silivri de hızlı başladı.Ak Parti de aday adayları çalışmalarını sessiz ve derinden sürdürmeye devam ederken , CHP’de aday adayları birer birer aday adaylıklarını parti de düzenledikleri basın toplantılarıyla açıklamaya devam ediyor. CHP’de mevcut başkan Özcan Işıklar aday adayı olacağını partisinin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmasının satır aralarında vermişti zaten. Gözler kamuoyunda belediye başkan adaylığı için ismi geçen Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu’na çevrilmişti son zamanlarda. Işıklar’ın ekibinde ki Bora Balcıoğloğlu yol ayrımına geldiği bu süreçte kararını aday olma yönünde verdi. Buna gerekçe olarakta kendisine gösterilen teveccühü ortaya koydu. Bora Balcoğlu aldığı bu karar ile ya yeni bir başlangıça imza atacak yada CHP de siyasi hayatını sonlandıracak bana göre.

BALCIOĞLU’NU CHP ADAY YAPMAZ

Bora Balcığlu için kimse kötü bir şey söyleyemez. Işıklar döneminde meclis üyesi seçilen, belediye başkan yardımcılığına getirilen Balcıoğlu özellikle Başkan Işıklar’ı temsil görevini üstlendi yıllarca. Kendi deyimiyle de Fenerbahçenin nöbetçi golcüsü Semih gibi, Silivri Belediyesi’nin nöbetçi belediye başkanı oldu. Mütevazi ve efendi kişiliğiyle de katıldığı düğünlerde, cezanelerde, spor karşılaşmalarında ve STK ların etkinliklerinde insanların beğenisini kazandı. CHP örgütü içerisinden gelmeyen Balcıoğlu sadece sokakta çalıştı. Başarılı da oldu bana göre. Zaten bu başarı sonrası CHP’de başkanlık adaylğı macerasına atıldı. Aynı çalışmayı parti içerisinde yapamadı, hala bir çok insan Balcıoğlu ile CHP’yi yan yana koymakta zorluklar yaşamaya devam ediyor. İşte burada Balcıoğlu için handikap başlıyor. Siyasi partilerin içerisinde yerelde ve genelde adaylık konusunda en tutucu parti bana göre CHP . Sanırım bunu genç kardeşimiz Bora Balcıoğlu iyi analiz edememiş. Diğer siyasi partiler kazanma söz konusu olunca parti dışından gelen isimlere zaman zaman yer verselerde, CHP bu konuda örğüt içinden çıkmamış isimlere çok mecbur kalmadıkça şans tanımıyor. Bu yüzden Balcıoğlu CHP’den hiç bir zaman belediye başkan adayı gösterilmez.

A. Refik BEK

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.