enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3868
EURO
35,0513
ALTIN
2.325,75
BIST
9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

EKİM MECLİSİ MANZARALARI

06.10.2021
353
A+
A-

Uzun yıllardan sonra, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan’ la birlikte, ilk kez meclis toplantısını izledim. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz oturumu açtıktan tam “kırk iki dakika” sonra gündem maddelerine geçilebildi.

Eğer bu durum her meclis toplantısında yaşanıyorsa, Silivri için harcanması gereken değerli zamanın oldukça büyük bir bölümü “boş tartışmalarla” geçiyor demektir.

Başkan Volkan Yılmaz, konuşmasına Ekim ayı içinde yer alan özel günleri kutlayarak ve bazı önemli isimlerin vefat yıldönümlerini anarak başladı. Hemen ardından, mecliste grubu olan partilerin sözcülerine sırayla konuşma hakkı vererek oturuma devam etti.

İlk söz alan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız’ ın konuşmasına başlarken, kaza geçiren MHP’ li partililer için başsağlığı dilemesi takdiri hak eden bir davranıştı. Bizlere, yaşamımızın sadece siyasetten ibaret olmadığını ve “insani yanımızın” ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Daha sonra lafı fazla uzatmadan, (Başkan Volkan Yılmaz’ ın sözlerine katıldığını ifade etti) Mevlid Kandili ve Cumhuriyet Bayramı’ nın önemine dikkat çekerek sözlerini tamamladı.

Melih Bey’ in ardından söz alan AKP Grup Sözcüsü Filiz Güler de aynı konulara değinerek konuşmasını kısa tuttu. Ancak, CHP Meclis Üyesi Doruk Bulut’ un söz alarak gündeme getirdiği “Silivri ile ilgisi olmayan bir konu” yüzünden karşılıklı konuşmalar uzadıkça uzadı ve gereksiz zaman kaybı yaşanmasına neden oldu.

Doruk Bulut konuşmasını bitirdikten sonra, BaşkanVolkan Yılmaz, “bu konunun yeri burası değil TBMM” derken, sözlerinde kesinlikle çok haklıydı.

Genel siyaset gündemini devamlı meşgul eden ve çözüm merci Ankara olan bir konunun Silivri Meclisi’ nde konuşulması gerçekten oldukça anlamsızdı. Bu açıklamanın yeri “Silivri Belediye Meclisi” değil, “CHP İlçe Başkanlığı” olmalıydı.

Gündem maddeleri, hiçbir sorun yaşanmadan, tüm meclis üyelerinin “oybirliğiyle” kabul edildi. Kapanış konuşmasından önce, Volkan Yılmaz’ ın geçtiğimiz günlerde CHP İlçe Başkanı Berker Esen’ in yaptığı basın açıklamasına ilişkin sözleri, kısa süreli bir gerginliğin yaşanmasına neden oldu. Volkan Yılmaz, basın toplantısında kendileri için kullanılan “geldikleri gibi giderler” sözlerine tepki göstererek, “bu sözün ne anlama geldiğini ilkokul çocukları bile bilir” derken yine haklıydı.

Bunun üzerine söz alan Melih Yıldız ise verdiği kısa ve çok yerinde bir yanıtla, her iki tarafın da söylemlerine dikkat etmesinin Silivri’ nin yararına olduğunu vurgulayarak ve Başkan Volkan Yılmaz’ ın “kutuplaştırmayalım” vurgusu yaptığı iyi niyetli sözlerine katıldıklarını belirterek, zarif bir üslupla tartışmanın büyümesine yol açmadan konuşmasını tamamladı.

“Güzel Silivrimiz” için sevindirici olan ve hepimizi umutlandıran ise, nezaket ve jestlerle başlayan meclis toplantısının aynı sükunetle sona ermesiydi.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.