enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1979
EURO
34,9907
ALTIN
2.520,75
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

HANİ KASADA PARA VARDI?

10.05.2024
16
A+
A-

Mayıs Ayı 1. Silivri Belediye Meclis Toplantısı sonrası Silivri Gündemi’nin en önemli maddesi belediye geçmiş dönem borçları oldu.

Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun gündem dışı yaptığı borç açıklaması üzerine önce MHP ve Ak Parti Grup Başkan Vekilleri açıklama yaptı , daha sonrada geçmiş dönem belediye Başkanı Volkan Yılmaz yanına MHP ve Ak Parti İlçe Başkanlarını alarak MHP ilçe binasında konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı .
BORÇ VAR, RAKAMDA ANLAŞAMADILAR
Başkan Balcıoğlu’nun geçmiş dönem borçlarının miktarını kalem kalem açıklamasından sonra , MHP e Ak Parti Grup Başkan Vekilleri ‘ Borç yok ‘ diyemediler . Rakamlar konusunda çelişkiler ve abartılar olduğuna dikkat çektiler. Bu açıklamalardan sonra gözler geçmiş dönem belediye başkanı Volkan Yılmaz’a çevrildi . Beklendiği gibi Volkan Yılmaz’da geçtiğimiz gün Cumhuriyet İttifakı ilçe başkanlarını alarak bir basın toplantısı yaptı.
Sayın Balcıoğlu , Sayın Aşkın , Sayın Yazıcı ve Sayın Yılmaz’ın konu ile ilgili açıklamalarında irleştikleri tek konu Silivri Belediyesi’nin borçlu olduğu .
HANİ BORÇ YOKTU, KASADA PARA VARDI
Borç azmış, çokmuş bu tabiki tartışılabilir ve tartışılacaktır da. Fakat burada bana göre en önemli nokta geçmiş dönem belediye başkanı Volkan Yılmaz’ın yaptığı algının yine yanlış olduğunun ortaya çıkmasıydı. Her fırsatta borçlu belediye aldıklarını , borçları ödediklerini , belediye kasasında paranın olduğunu ifade ederek algı oluşturan Sayın Yılmaz’ın bu söylemlerinin doğru olmadığını kendi ağzı ile basın toplantısında açıkladı . Konunun özü budur . Gerisi teferruattır bana göre .
ÜSLUP FARKI
Geçtiğimiz dönem kürsüde meclisi yönetirken Sayın Yılmaz ve bu dönem meclisi yöneten Sayın Balcıoğlu’nun üslup farkı çok dikkatimi çekti .
Sıkıştığı zaman meclis kürsüsünden kibirle muhalefet meclis üyelerini azarlayan , geçmiş dönem defterlerini açıp , suçlayıcı konuşmalar yapan, meclis üyelerine söz vermeyen bir başkan gitmiş , sözlerini dikkatlice seçen , kimseyi kırmamaya çalışan , eline çok büyük bir koz geçmesine rağmen bunu bile çok kibarca söyleyip, muhalefet meclis üyelerini rencide etmeyen bir başkan gelmiş . Silivri siyasetine ve Silivri’ye yakışan bu üslubundan dolayı başkanı kutluyorum.
MHP’LİLER KATILMADI
Meclis toplantısı sonrası Başkan Balcıoğlu’nun meclis üyeleri ve salonda kalan konukları makamda çay içme davetine AK Parti Grup Başkanvekili İle Ak Partili Meclis Üyeleri’nin icabet etmesine karşın MHP’li meclis üyelerinin etmemesi de bana göre çok dikkat çekiciydi .

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.