enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5872
EURO
34,8381
ALTIN
2.508,91
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Milletvekili Adayları Sil Baştan

31.08.2015
142
A+
A-
Kasım ayında yapılacak genel seçimler öncesi bölgemizdeki adaylar adaylarını yeniden bir heyecan sardı. Ak Parti’de 3. Dönem kuralının kalkması,CHP’nin önseçim den vaz geçmesi, MHP’de genel seçim sonrası Genel Başkan Devlet Bahçeli ile bölgemizden 1. Sıradan aday gösterilen Meral Akşener ile arasındaki soğukluk derken, her üç partide de bölge aday adaylarımızın yüreğini kıpır edecek gelişmeler yaşandı.
AK PARTİ’DE DURUM
Kürt oylarının HDP’ye, milliyetçi oyların bir kısmının da MHP’ye kayması ile önemli ölçüde oy kaybı yaşayan Ak Parti , HDP nin barajı aşmasıylada birinci parti olmasına karşın, geçtiğimiz seçime göre ciddi milletvekili kaybına da uğradı.Tüm bunları göz önüne aldığımız da Ak Parti listelerinin geçtiğimiz seçime nazaran epey değişeceği kesin.
Hem önemli ölçüde HDP’ye kayan kürt oylarının bir kısmını geri alma adına listelere yeni isimler ilave edilirken, hem de bölgedeki diğer dengelerde korunmaya çalışılacak. Bu listenin ilk sıralarında önemli değişiklerin olacağının en önemli göstergesi.
İkinci dönem listede 6. sırada kendisine yer bulan Ak Parti Milletvekili Tülay Kaynarca’nın her şeye rağmen ilk 10 isim arasında yerini alacağına inanıyorum.İlk dönem milletvekilliği süresince parti disiplinine uyan, verilen her görevi eksizlik yapan ( İl ve İlçeler de ), mecliste istikrarlı çalışmalarının yanı sıra genel merkezde de görev alıp gecesini, gündüzüne katıp vekilliğin gerekliliğini yerine getiren Kaynarca’nın beş yıl içerisinde iş takibi, tayin ve akçeli işlerle ile uğraşmaması kendisi adına ciddi kazanım oldu. Bu artılarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında
Emine Erdoğan ile yakınen çalışması Sayın Kaynarca’nın ekstra avantajı. Yani Ak Parti’den bölgemizden yine bir milletvekili mecliste yerini alacak.
CHP’DE DURUM KRİTİK
Ön seçim yapmasına karşın geçtiğimiz seçimlerde 3. bölgede gerekli çıkışı yakalayamayan CHP’de en büyük eleştiri ,
ön seçim de ilk beş sıradaki adayında alevi kökenli olmasıydı.Kontenjandan da Erdoğan Toprak’ın genel merkez tarafından bölgemize yollanması teşkilattaki tepkileri bir kat daha arttırdı. Ön seçim yaparak teşkilatları harekete
geçirmeyi düşünen CHP, tam tersi bölgemizde adeta ayağına kurşun sıktı. CHP’de B.Çekmece de siyaset yapan Ali Şeker önseçimde ilk sıralara yerleşti ve seçildi. Bunda Sayın Şeker’in bölgede CHP’de büyük emeğinin olmasına karşın, diğer alevi aday adayları ile işbirliğine giderek, anahtar listede yer alması önemli rol oynadı.
Kasım’da yapılacak erken genel seçimde CHP’de Sayın Şeker’in bölge adayı olarak yerini alma ihtimali çok yüksek. Fakat aynı şansı diğer adayların bulacağını düşünmüyorum.Sayın Şeker’in CHP’li bir belediye başkanı olan ve 5. dönem seçilme başarısı gösteren B.Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile arasının limoni olduğu herkes tarafından biliniyor.Sayın Akgün’ün e rağmen Ali Şeker bölgeden seçilebilecek bir sıraya konulacaktır.
Bana göre asıl önemli yarış Milletvekili Ali Şeker ve Belediye Başkanı Hasan Akgün arasında B.Çekmece ilçe kongresinde yaşanacak. CHP’den geçtiğimiz önseçimde istediği sonucu alamayan Selami Değirmenci, Taşkın Uysal,Ulvi Gökbulak’ın önümüzde ki seçimde yine listelerde seçilecek sıralarda yer alması mümkün görülmüyor. CHP’nin önde gelen bir ismi sadece Gökhan Gümüşdağ’ın aday olması halinde seçilecek bir noktaya gelme ihtimalinin kuvvet olduğunu iddia etti. Bunun dışında CHP’de bölgeden isimlere rastlamamız mucizelere bağlı.
MHP AKŞENER’E ENDEKSLİ
Bölgemizden ilk sıradan milletvekili seçilen Meral Akşener’in seçim sonrası Genel Başkan Devlet Bahçeli ile arası epey açıldı. Sayın Akşener bölgede sevilen ve özel oyu olan bir isim. Eğer MHP listesin de Sayın Akşener ilk sırada yer almazsa MHP ciddi anlamda oy kaybeder. Geçen seçimlerde 9. sıradan aday gösterilen DR. Hayati Arkaz ile 16. sıradan aday gösterilen Volkan Yılmaz’ın bu dönem daha ön sıralara kayma ihtimalleri çok yüksek.MHP’de gösterilen adaylara teşkilatlar sorgusuz sualsiz biat etse de MHP’ye oy veren seçmen böle düşünmüyor. Adaylar MHP’nin bölgedeki oy oranını çok etlileyecek.
Bölgemiz de hangi partinin ne kazanıp ne kaybedeceği konusunda yorum yapmak için adayların netleşmesini bekleyelim bakalım
Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.