enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİYASET SOĞUK HAVAYI ISITACAK

13.01.2024
39
A+
A-

Yerel seçimlere üç aydan daha az bir süre kaldı.
Adaylar bir bir netleşiyor . Silivri de Cumhur Ittifakı’nda yaşanan adaylık yarışında ipi göğüsleyen Volkan Yılmaz oldu . CHP’ de ise bol aday adaylı yarışın galibi Bora Balcıoğlu oldu . BBP’de başkan adayı Ramiz Aksu , DEM Partisi Adayı da Seracettin Öztürk olarak netleşti . İYI Parti, Yeniden Refah, Gelecek Partisi , Saadet Partisi, Demokrat Parti , Deva Partisi’nde adaylık süreci henüz sonlanmadı .
YILMAZ İLE BALCIOĞLU YARIŞACAK
Silivri’de bir çok parti aday çıkarsada , seçim yarışının Mevcut Belediye Başkanı Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz ile CHP Adayı Bora Balcıoğlu arasında geçeceği çok net .
Her iki isimde sıkıntılı bir süreç sonrası aday oldu . Süreç o kadar sıkıntılı geçti ki bir adayın sözü bence tarihi bile geçer nitelikteydi . On kişiden fazla aday adayının olduğu CHP’de aday adaylarında biri ‘ CHP’de başkan adayı olmak , seçim kazanmaktan daha zor ‘ diyerek konuyu bir cümlede özetledi . Aslında mevcut belediye başkan adayı Volkan Yılmaz ‘ da aday adaylığı sürecinde ittifak ortağı AK Parti’den iki aday adayının müracatının sonucunda soğuk terler döktü .
Yılmaz’ın başkanlık görev yaptığı süre içerisinden de AK Partinin % 7 , MHP’nin % 1 oy kaybetmesi kendisinin 2. Dönem aday gösterilmesi konusunda ciddi bir handikap oldu. Buna rağmen Balcıoğlu gibi Yılmaz’ da sıkıntılı bir süreç sonucu aday olmayı başardı .
SIRA MECLİS ÜYELİKLERİNDE
İki adayda bence sahaya inmeden önce sıkıntılı geçen adaylık sürecinde , içlerinde adaylık yarışından dolayı kırılan dökülenleri toparlama mücadelesi vermek zorunda kalacak. Bakalım bu konuda kim daha başarılı olacak yaşayıp göreceğiz .
Aslında bunun için her iki adayın önünde önemli bir fırsat var . Yerel seçimlerde her ne kadar işin lokomotifi başkan adayları olsa da , meclis üyesi adayları da Silivri gibi hala kasaba havası yaşanan ilçelerde ciddi önem arz ediyor . İki aday da ilk ciddi sınavını burada verecek bana göre . İyi bir meclis listesi Silivri de her zaman seçimin kaderini değiştirir .
MÜJDE SİLİVRİ’YE SİNEMA GELİYOR
Siyasette bu tür söylemler zaman zaman prim yapıyor fakat Başkan Yılmaz’ın seçime 2.5 ay kala sinema müjdesi vermesi tam bir komedi . İnsana sormazlar mı ‘ Daha önceleri nerelerdeydiniz ‘ diye .
GEÇİŞ NOKTASI KANGREN OLMUŞ
İki gün önce Silivri girişindeki alt geçitte yaşadığım olayı yazdıktan sonra bir çok değişik meslek grubundan konuyla ilgili şikayet aldım . Benim gibi her gün bir çok kişinin oradaki görevlilerle tartışma yaşadığını da öğrenmiş oldum. Genelde uygulamadaki keyfi davranışlardan büyük şikayet var . Ayrıca minibüsçü ve taksici esnafı da uygulamadan kamu kurumlarındakiler gibi faydanlanmaları gerektiğini savunuyorlar . Konu Şoförler ve Otomobilciler Odasına intikal etmiş . Taksici ve Minübüsçü Esnafı da bu konuda çözüm bekliyor . ‘ Hatırlatayım ‘ dedim , elçiye zeval olmaz .

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.