enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

MUHTARA BAK MUHTARA

26.04.2023
112
A+
A-

Çayırdere Muhtarı Doğan Bilgiç’ten bahsediyorum. Seçildiği günden beri skandallara konu olan , sırtını büyük dağlara yasladığı için kendinde her şeyi yapma hakkı gören muhtardan.

Kısaca özetle, dört yıl içerisinde neler yapmış bu muhtar, hafızalarımızı bir tazeleyelim. Seçildikten sonra bir yılı daha dolmadan kendi köylüsü ile kavga etmeye başladı. Evinin önünde gece yarısı aracının dört lastiği kesildi, şikayetçi bile olamadı. Köydeki kendi tarım arazisine yaptığı çardak ve tuvaletin bulunduğu yere köyün su şebekesinden kaçak su bağladı, köylünün şikayeti üzerine İSKİ kendisine Kaçak Su kullandığı için tutanak tutup ceza kesti. Yoğun geçen kış sonrası yağan kar nedeniyle kapanan yolun açılması için kendisini arayan köyde yaşayan vatandaşa ‘ Bu havada dışarıda ne işiniz var, oturun G…….. üzerine ‘ diyerek hakaret etti. Muhtarlığa bilgi almak için gelen vatandaşlara ‘ Ben buranın kralıyım ‘ diyerek azarladı. Köyde bulunan iki piknik alanının ve bir Kır Restaurant’ı yıktırıp , kapattırdı . İl Özel İdaresi ve Köy Bütçesi ile yapılan lojman, düğün salonu ve dükkanları yıktırdı.
ÖNCE AZALAR İSTİFA ETTİ

Bunlar yapılırken tabi ki köy halkıda muhtara tepki koydu. Önce muhtarın 4 Asil Azası yapılan yanlışlara ortak olmama adına görevlerinden istifa ettiler. Daha sonrada yedekten gelen 4 azadan üç tanesi daha istifa edince Çayırdere’de muhtar ve yedekten gelen bir aza görevde kaldı. Burum karşısında köyde görev yapan cami imamı aza olarak atandı.

SONRA KÖYLÜ ŞİKAYET ETTİ

Bütün bu olaylar karşısında köyde harekete geçen bir grup vatandaş resmi dilekçeyle muhtarı kaymakamlığa şikayet etti. Silivri Kaymakamlığı da köylünün şikayet dilekçelerine kayıtsız kalmayıp, İlçe Hukuk Şefliği üzerinden soruşturma başlattı. Soruşturmada da Silivri Malmüdürü ve Orman İşletme Şefi görevlendirildi. Köylü vatandaşları Çayırdere Muhtarı Doğan Bilgiç i dinleyen mal müdürü ve orman şefi 6 iddianın iki hakkında yeterli belge ile delilin bulunulmadığına fakat Çayırdere Mahallesi’nde ki orman kesim sahasını usulsüzce kesime açtığına , köylünün hakkı olan 876 makta payından 720 sini köylüye dağıtıp, aradaki 156 makta payını nereye dağıttı, paranın da köy bütçesine girmediğinden görevi kötüye kullandığını, köy azaları adına yaptırdığı imza kaşelerini habersiz ve izinsiz kullanıp, evrakta sahtecilik yaptığını, orman kesim alanından 55 pay oluşturup bunun tanesini 500 TL. den açıktan sattığını, paranın köy bütçesine girmediğini tespit ederek raporu ilçe kaymakamlığına iletti. Kaymakamlık rapor sonucunda Çayırdere Köyü Muhtarı Doğan Bilgiç hakkında 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkındaki kanuna göre ‘ SORUŞTURMA AÇMA İZNİ VERDİ.

ALLAH’IN SOPASI YOK

Seçildiği günden beri akıl hocalarıyla köyde yaşayan vatandaşlara yapmadığını bırakmayan Çayırdere Muhtarı Doğan Bilgiç’in akıbetinin ne olacağına tabi ki yargı karar verecek. Evrakta sahtecilik, zimmet, göreve kötüye kullanma suçlarıyla hakim karşına çıkacak olan, köyde tüm seçilmiş azalarının dahi yaptıklarına dayanamayıp istifa ettiği , köyde itibarı kalmayan, kahvelere bile çıkamayan Muhtar Doğan Bilgiç’in bu rapordan sonra görevde kalması da çok zor görünüyor. Kendisi hakkında 4483’den yargılanma kararı veren Silivri Kaymakamımızın bu konuya duyarsız kalmayacağını düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.