enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Evlilik Her Daim Mutluluk Mudur ?

31.01.2017
144
A+
A-

Evliliğin İzdüşümü

Kadın ve erkek beyni birbirinden çok farklı çalışmaktadır. Bu farklı çalışan beyinlerin evlilikte birbirini tamamlamasını bekleriz. Kadına sunulan genetik mirasın en baskın olanı “annelik” tir.  Erkekte ise bu genetik miras “ evi geçindirmesi” olarak karşımıza çıkmaktadır.

Evlilik bireylerin en önemli deneyimlerinden biridir. Sonuçta iki kişinin ortak bir payda da buluşup yaşamını idame ettirmesi zordur.

Ömür Boyu Aşk Var Mıdır?

Aşk sevginin yoğunlaşmış şeklidir.  Nevzat Tarhan’ın bu konu hakkında çok güzel bir söylemi vardır.  Tarhan; ”Aşk bir ateş gibidir, ihmal edilirse söner. Eğer çok yanarsa, yakar. Eğer çiftler iyi iletişim kuramazsa aşk söner” der.  Yani evliliklerde denge ve iletişim çok önemlidir. Eğer çiftinizle evlenmeden önce size uymayan ,yanlış gelen  davranış veya davranışlar gördüğünüzde bunu zaman içersinde değiştirmeye çalışmanız çok yanlıştır. Ör: Evlenince değişir.  Aslına  baktığımızda kimse kolay kolay değişmez . Hele ki dışarıdan bir güç ile değişim imkansızdır. Çiftimizi değiştirmeye çalışmamızla birlikte ego savaşlarının başlaması olasıdır. Devamında ise evlilikler ciddi zarar görür.  Partnerimizi değiştirmek yerine olduğu gibi kabul etmek daha sağlıklı olacaktır.

Evlilik Her Daim Mutluluk Mudur?

İnsanların varoluşundan itibaren , bu yana   insanlar mutluluğa ulaşmayı hedeflemiştir.   Mükemmel, kusursuz, kavgasız veya tartışmasız bir evlilik beklemek imkansızdır.  Birey sırf evlilikte  değil, hayatının her alanında beklentilerini  sınırlı tutmalıdır.  Unutmamalıyız  ki beklentiler  ne kadar artarsa , bireyin yaşadığı mutsuzluk/ huzursuzlukta o kadar çok olacaktır.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TUİK) ,  2015 Yaşam Memnuniyeti Araştırmasına göre; Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görülmüştür. Evli bireylerin 2015 yılında %59,6’sı mutlu iken, evli olmayanlarda bu oran %49,5 olarak gerçekleşmiştir. Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı %72,3 olurken, bunu sırasıyla; %13,1 ile çocuklar, %5,3 ile eş, %2,8 ile anne/baba, %2,7 ile kendisi, %1,9 ile torunlar ve %1,9 ile diğer kişiler takip etmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.